14. marras, 2022

Ilmastoa

 Nyt kun koronasta puhuminen tahi Ukrainan sodasta uutisoiminen ei ole enää uutta, niin on palattu jokapäiväiseen ilmastonmuutokseen. Se on totta, sitä ei voi kukaan kieltää.

Perustavaa laatua oleva virhe on se, että energia riippuvuutemme on yhä fossiilisissa. Miksi näin on ?

Tuuli, ydin ja vesivoima ovat tunnetuimpia fossiilittomia. Biokaasulaitokset ovat myös yleistyneet. Vihreät ovat mm.  kerran lähteneet suomessa hallituksesta vastustaessaan ydinvoiman rakentamista. Saksassa heidän äänekkäistä vaatimuksista johtuen päätettiin ydinvoimasta luopua kokonaan ja siirtyä venäläiseen maakaasuun. Suuri määrä saksan kotitalouksista ja teollisuudestakin mittava osa on maakaasun käyttäjiä. Tässä onkin juurisyy nyt vallitsevaan energiakriisiin, jonka jokainen suomalainen tuntee ja tulee tuntemaan järkyttävällä tavalla elinkustannuksissaan.

Meillä on se ongelma, ettemme voi vaikuttaa promillen vertaa maapallon ilmastoon. Ilmasto on yhteistä, sitä ei voi pysäyttää vain suomen päällä olevaksi massaksi. Kiina ja Intia rakentavat parhaillaan kymmeniä uusia kivihiilivoimaloita ja meidän pitäisi pallo pelastaa ? 

Hajoittaisitko vanhan talosi ja sen jälkeen aloittaisit uuden rakentamisen ? Heittäisitkö kenkäsi roskiin ja menisit pakkasella avojaloin ostamaan uusia ?

Tästä on kysymys. Mennään takapuoli edellä puuhun. Ensin pitää rakentaa uutta ja vasta sen jälkeen hajoittaa vanhaa. Muutoin kodeissa on talvella kylmää. Eilen tuulivoiman tuotto oli tasan nolla. Ei tuullut ja näin käy aina kireimmillä korkeapaineen mukanaan tuomilla tulipalo pakkasillakin. Talvea odotellessa. Se tulee ja yleensä muutaman viikon pakkasjaksokin

Huomata kannattaa myös se, että meitä viedään kuin kuoriämpäriä. Yara, Fortum, Neste ja Kesko julkaisivat historian parhaat neljännes vuosituloksensa. Yhtiöt rikastuvat meidän kustannuksella.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu