29. heinä, 2022

Kesäloman aika

On ollut kesäloman aika ja olen pitänyt myös sometaukoa. Mielekästä tekemistä on riittänyt. Vierashuoneen rakentaminen saunan yhteyteen on vienyt aikaani sen jälkeen, kun sain sähkömiehen paikalle. Johdot kun piti putkittaa ja jäivät paneelien alle.

Kävin myös Linnanmäellä yli neljänkymmenen vuoden jälkeen. Pitihän siellä kokeilla paikan hurjinta laitetta Taigaa. Siinä vaunun huippunopeus on muistaakseni 108 km/h. Kiskot vievät välillä pää alaspäin ja ne menevät kiertäen kahdeksan numerolle. Oli kyllä kokemus, tosin selkäni ei noista tykkää, sillä ristiselkään kohdistuu melkoisia nopeita heilahduksia. Jonot siellä olivat hirvittävät ja ihmisiä kuin muurahaisia. Samalla sain katsauksen tämän ajan maailmaan ja ihmisiin. Mielelläni tulin mökille takaisin.

Moottoripyöränkin hain naftaliinista ja hellepäivinä silläkin tuli pitkästä aikaa ajeltua. Opetella piti taas. Sen kanssa pitää olla koko ajan tarkkana. Autoilijat saattavat luulla yksivaloista mopediksi ja nykyisillä teillä on myös erilaisia monttuja ja röykkyjä. Suuriin virheisiin ei ole varaa, sillä se saattaa olla viimeinen. Tämän opetuksen sain jo nuoruudessani. Onneksi se onnettomuus ei jäänyt viimeiseksi.

Perinteiseen tapaan tuli oltua myös tangomarkkinoilla, jotka kahden välivuoden jälkeen jälleen järjestettiin. Olin yhteiskuvassa Helena Ahti-Hallbergin kanssa. Hän oli pari päivää seurannut koreografioitani. Rohkaistuttuaan hän tuli pyytämään minua syksyn TTK.hon tuomariksi. Valitettavasti jouduin kieltäytymään, sillä olisin syrjäyttänyt Jorma Uotisen ja sitähän en halua 😊

Ps. Ja tietty, mansikkahilloa tuli tehtyä

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu