13. kesä, 2022

Nuoruuden leikkejä

On ollut onni syntyä maalaistalon lapsena. Suhde luontoon ja sen tarkkailemiseen tuli sen myötä. Näinä aikoina ymmärtää yhä paremmin miten tärkeää on suomalaiset elintarvikkeet. Omassakin kasvimaassa aikaisemmat perunat ovat juhannuksen tienoilla maisteltavissa.

Yksi tärkeä taito on ollut kädentaito. Se on lähestulkoon kaikilla ikäpolveni ihmisillä kehittynyt luontaisesti. Silloin täytyi harrastukset ja leikit keksiä itse. Ei vanhemmilla ollut aikaa olla keksimässä lapsille tekemistä. Ei kannattanut mennä kyselemään, sillä se tiesi töitä, eikä muuta.

Puusta veisteltiin keväällä vesirattaita ojalle. Katajasta väännettiin kaaripyssyjä ja veisteltiin nuolia. Puukivääreitä  ja ”colt” revolvereita tehtiin laudasta. Sepänojan Einolla oli vanhoja kumiteräsaappaita joiden varsien nahasta tein kotelon. Hieman rasvaa koteloon ja revolverin veto oli ”Virginialaisella” salaman-nopea. Rantasen Hannu ei ollut saanut edes kotelosta vielä ulos, tuossa vaiheessa 😊

Viikonloppuna, kun saunan lämmityksen ohessa oli aikaa, niin päätin verestellä muistoja ja veistelin oheisen aparaatin.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu