16. marras, 2021

Muistoja Karpaateilta osa 55/3 Vaarallinen tehtävä

" Kun saavuimme karja-autolla mutkan takaa mäen nyppylällä olevan talon pihaan, niin siellä odotti poliisien piiska-auto varustettuna nimismiehellä ja kahdella konstaapelilla…"

Nimismies oli tullut konstaapelien kanssa varmistamaan eläimien ongelmattoman lastauksen. Isäntä oli ottanut lupaustensa mukaisesti lauman tallisillan alla olevaan latoon. Veimme yksitellen eläimet sieltä karja-autoon, mutta teimme samalla alokasmaisen virheen. Jätimme villeimmän, kookkaan kolmivuotiaan hiehon viimeiseksi. Se juoksi ladossa ympyrää ja minä makasin poikkihirren päällä ja yritin pudottaa köyttää sarviin. Ei onnistunut. Muutaman kerran hieho pysähtyi heppoisten lautaovien eteen, kun välistä näkyi valoa. Nimismies oli konstaapelien kanssa pitämässä ovia kiinni.

Huusin, että "pitäkää lujasti, sillä se saattaa yrittää läpi ovien".  Niinhän tuo tekikin. Otti kunnon vauhdin ja juoksi läpi ovien. Nimismies makasi kurakossa kyljellään ja piteli peukaloaan . Sadatellen hän kysyi minulta "onko teidän työ aina tällaista?". Katselin kun hieho hyppäsi kahden piikkilangan ylitse kadoten metsään. Totesin nimismiehelle " että ei ole, mutta nyt tuo eläin saattaa vaihtaa nimismiespiiriä".

To be continued ...

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu