1. loka, 2021

Vierailulla

Poikkesin taannoin katsomaan mitä syntymäkodin uudelle isännälle kuuluu. No, hyväähän sinne. Nuorella isännällä yleensä on virtaa. Paikkoja siivotaan ja talosta tehdään oman kodin näköistä. Suunnitelmat tarkentuvat asumisen lomassa.

Talossa on vanhaa konekantaa ja uuttakin tulossa. Peltoakin sen verran, että saa maanviljelystäkin harrastaa. Tilalla on vanha Ford 5000 vm- 70 traktori. Traktori oli aikakautensa väkevä vetojuhta yli 80 hv sitkeällä suorasuihkutus dieselillä. Erittäin hyvä lähtemään käyntiin. Takasilta on jämerä ja hydrauliikka erittäin voimakas. Näissä ei vetovarsia tarvinnut hitsailla.

Ohjaustehostin on ollut toimintakyvytön, mutta siitä oli vika löytynyt, eikä se ollut suuren työn takana korjata. Tehostimelle menevä hydrauliputki oli alapäästään löystynyt.

Vanhoja hyviä tapoja mummun ajoilta oli myös talossa säilynyt, sillä kahvinkeitin alkaa ruputtamaan ennen kuin autosta on kunnolla ehtinyt ovea avata. Melkoista ennakoinnin maksimointia oli nähtävissä, kun nyt jo äkeitä rasvattiin ja levikepyöriä väännettiin kiinni kevätkylvöjä ajatellen 😊

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu