29. syys, 2020

Yle lisää luotettavuuttaan ?

Lapsena televisiokanavia oli katsottavana vain kaksi kappaletta. Molempia kanavia hallitsi Yleisradio.

TV 2 ohjelmat loppuivat yleensä iltayhdeksältä. Ykköskanavalla Yle oli myynyt aikaa myös mainostelevisiolle, nykyiselle Mtv3.lle. Se sai muutamana päivänä esittää jonkun tunnin omaa ohjelmaa. Uutistoimitus ja ajankohtaistoiminta oli täysin Yle.n hallussa. Yle.n uutiset olivat Jumalan sanasta seuraavia, niitä katsottiin ja luotettiin, vaikkei tuolloinkaan aina luottoon olisi ollut syytä.

Olen aikaisemminkin kirjoittanut Yle.n asenteellisuudesta, poliittisen agendan ajamisesta ja sortumisesta, jopa muunneltuun totuuteen. Veronmaksajat maksavat nykyään palkastaan Yle veroa, jolla toiminta katetaan. Budjetti on massiivinen. Näin sopisi olettaa, että kanava palvelisi puolueettomasti kaikkia kansalaisia.

Viimeiset neljä vuotta Yle on käynyt etukäteen USA.n presidentinvaaleja. Ei positiivista sanaakaan Trumpista. Tarkkailkaa uutisankkuri  Matti Rönkää ja USA.n kirjeenvaihtaja Mika Hentusta. Jos Central Parkissa on terho pudonnut tammesta jonkun kakkulaan, niin syy löytyy Trumpista. Ilmastohumpasta uutisointi on ollut ihan oma lukunsa.

No, Yle päätti jokunen vuosi sitten, että määrävälein tehdään heidän riippumattomuudesta selvitys. Kysymys lukijalleni kuuluukin, eikö ole hienoa ja luottamusta lisäävää, että tällainen tutkimus tehdään ?

Tutkimuksen tekee Hannele Pokka ja Juhani Pekkala. Pekkala on Yle.n uutistoimituksen päällikön Jouko Jokisen pitkäaikainen työtuttu ja mikä erinomaisinta, hän on myös Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan ystävä ja perhetuttu.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu