6. elo, 2020

Politiikkaa

Poliittisesta syksystä ei tule tapahtumia puuttumaan. Todennäköisesti kahdessa puolueessa tulee puheenjohtajat vaihtumaan. Keskustassa ja Sdp.ssä. 

Keskustassa on erittäin hankala tilanne. Kannatus oli vaaleissa hallitusvastuun ja liiallisen liberalismin takia huono. Keskustassa on paljon ihmisiä, jotka kannattavat tietynlaisia perusarvoja. Vajaassa vuosikymmenessä maastamme on tullut yltiöliberalismiin suuntautunut. 

Pari pientä esimerkkiä, kansanedustaja ehdottaa, että sukulaiset voisivat mennä keskenään naimisiin. Toinen, kansanedustaja pitää rintamerkkiä jossa lukee ”pi..u maistuu hyvälle”. Nämä sankarit olivat muistaakseni vasemmistoliitosta ja vihreistä. Suurimmat jutut on tehty lainsäädännöllä, mutta niihin en nyt syvenny. 

Keskustan tilanteeseen. Sateentekijää ei ole, eikä tule. Nykyinen puheenjohtaja ei ole mitenkään vajaassa vuodessa ehtinyt korjata kannatuslukuja. Syyt kannatuksen alhaisuuteen edellä mainittujen lisäksi on edellisessä hallituskaudessa ja osin siinä, että keskusta lähti mukaan nykyiseen vihervasemmistolaiseeen hallitukseen. Myös tuki puheenjohtajalle on puuttunut täysin. Ei ole oman puolueen kollegoja näkynyt rinnalla puolustamassa. Vanha rehti suomalainen tapa, jossa seisotaan selkä suorana rinnalla puolustamassa ja tukemassa, puuttuu tyystin. Sitä nuori puheenjohtaja olisi tarvinnut.

Annika Saarikko haistoi veren tehden oikea-aikaisen peliliikkeen ja tulee saamaan puheenjohtajuuden. Keskustaa puheenjohtajuus ei alhosta nosta. Hän tulee itse kokemaan täysin saman kohtalon kuin Kulmuni. 

Eu.n tukipaketista johtuvat maksut ja niistä seuraavat veronkorotukset ja keppikuurit suomalaisille tulevat vielä rapauttamaan koko hallituksen kannatuksen, elleivät peräti hajoita sitä. Jo pelkästään koronakin ja siitä johtuva kulukuuri olisi saattanut riittää siihen.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu