26. huhti, 2020

Muistoja Karpaateilta osa 51. Kansanedustaja

Edellisessä blogissani kerroin, että palkkaturvarahani järjesti minulle eräs kansanedustaja. En aavistanutkaan, että minun pitää siitä näin pian kirjoittaa. Harppaan aikajanassa vuoteen 1987.

Olin vajaa  kolme vuotta aiemmin lähtenyt nälissäni ja rahattomana Sipoosta Talman kylältä. Viimeiset kuukaudet menivät ilman palkkaa. Olisin saanut ne melko pian valtion palkkaturvakeskuksesta, mutta jostain syystä ”tohtori” työantaja riitautti itse hyväksymänsä palkkasaatavat. Sai tehtyä kiusaa ja pitkitettyä asiaa. Häviten hovissa asti 10-0. Sinänsä riidattoman asian.

Palkkaturva alkoi kysellä lippuja ja lappuja. Kyllästyin ja sanoin, että teen valtakirjan, sillä ne ovat siellä kadun toisella puolella, senkun haette sieltä. Ilmeisesti he hautasivat paperini pöytälaatikon aluspaperin alle.

Eduskuntavaalit järjestettiin 15-16 maaliskuuta 1987. Syntymäkyläni kansakoululle tuli puhumaan lauantaina 15. 3 kansanedustajaehdokas Kauko Juhantalo. Sain järjestettyä viiden minuutin kahdenkeskisen tapaamisen hänen kanssaan. Olin ottanut kaikista papereista kopiot ja selitin lyhyesti Kaukolle tapahtumien kulun. Hän lupasi tutkia asian. Samana viikonloppuna vaalit olivat ja menivät. Politiikka ei sen kummemmin kiinnostanut. Olin palkkatyössäni, keräilin karjaa ja hoidin asiakkaitteni asioita.

Puolentoista viikon kuluttua maanantaina soi puhelin. Kaukon eduskunta-avustaja soitteli ja sanoi ” yritimme sinua jo loppuviikosta kiinni, mutta emme saaneet.  Kauko lähettää terveisiä, että asia on kunnossa ” Ylihuomenna keskiviikkona oli tililtäottokortti postilaatikossani. Palkkani, kesälomakorvaukset korkoineen oli haettavissa kilometrin päässä olevasta postista.

Minulla oli ilo tavata ja kiittää Kaukoa viime kesänä Kankaanpään torin konditoria kahvilassa. Kerroin hänelle, että hän on auttanut minua joskus. Hetken virkistelin hänen muistiaan ja siitä se lähti. Näitä avuntarvitsijoita hän auttoi koko uransa ajan ja hommasi hyvinvointia Pohjois-satakuntaan, niin kuin hyvän kansanedustajan kuuluukin. Sitä hän eittämättä oli.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu