9. maalis, 2020

Muistoja Karpaateilta osa 50. Hivenainetohtorille töihin osa 2

Syksyllä 1983 siirsin vähäiset kamppeeni Vantaan Tikkurilasta Sipoon Talman kylälle. Jälleen uusi sivu kääntyi nuoren miehen elämässä. Työ- ja asuinympäristö olivat samaa. Siirsin myös oman hevoseni Karviasta Sipooseen. Tuon, jonka setämies oli minulle antanut, kun ei itse sen kanssa mitenkään pärjännyt. Näin kertoi isäni aikoinaan, ”ei se sitä muuten olisi antanut” Saattoi pitää paikkansa, sillä pian setä haki uuden orivarsan, jonka kaviot kävin vuosikaudet hoitamassa. Hevoselle kaveriksi ostin Parkanosta Virranhaaran tallilta aasivarsan. Sinne oli ruotsista tuotu suomen ensimmäiset aasit (baareissa niitä oli aiemmin nähty paljonkin, valomerkin jälkeen) ja näiden varsa oli ko. eläin. Taisi maksaa 2500 markkaa. En kyllä ymmärrä, että mikä päähänpisto se oli. Vähäiset rahat muutenkin.

Tilan ykköstraktori oli Leyland 272, varsin ketterä peli, mutta jarrut oli kadoksissa. Vaihtolava-auto haki sen Tikkurilaan korjattavaksi. Takaisin minun oli määrä se sieltä ajaa. Kun traktori oli kunnossa ja minun piti se hakea, niin Keskon korjaamopäällikkö ilmoitti, että vasta maksun jälkeen. Maksun jälkeen sitten ajoin Leylandin Vantaan Tikkurilasta Sipooseen. En muuten ajaisi enää, eikä taitaisi siellä saada ajellakaan. Olin kuitenkin saanut ensimmäiset viitteet, ettei tohtorini tainnutkaan olla työnantajista ihan parhaasta päästä.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu