25. marras, 2019

Zetoristi Fordson kaupoilla

Helmikuisena aamuna zetoristi suuntasi jälleen kohti lakeuksia. Kiikarissa oli Fordson Dexta vm-61 alkuperäisellä omistajalla. Masinistiksi ja koeajajaksi mukaan oli otettu vanhempi veljeksistä, joka oli aikoinaan syntymäkodin masinisti. Tällaisella Dextalla, mutta neljä vuotta vanhemmalla molemmat olimme nuoruudessa opetelleet kaivautumaan suopeltoihin. Myöskin naapurin –56 mallin Fordson Major oli siihen todella käypä peli. Ainakin Majorin sai nopeasti syvemmälle suomaan syvyyksiin.

Pakkasta oli toistakymmentä astetta ja viima hyytävä, mutta sieltä ladon uumenista Dexta käynnistettiin. Masinisti puikkoihin ja kylätietä näkymättömiin. Jonkin ajan kuluttua takaisin pää punaisena: "osta pois, mutta tinkaa hinnasta vähän". Kauppahan siitä sitten syntyi. Tämä taisi olla joskus 2009, kun olin kyllästynyt Zetorilla laskettelemaan rinnettä perälevy perässä. Hieman kepuli oli Zetor auraustraktoriksi.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu