22. syys, 2019

Syyslomalla

Olen useamman vuoden ajan säästänyt kesälomasta viikon syksylle. Syntymäpäiväviikolla olen ollut Kreikassa. Tarkemmin sanoen Kreikan eri saarilla. Niitähän riittää. Yleensä vuokraan auton ja kiertelen sillä saaren ristiin rastiin, omien aikataulujen mukaan. Nyt en näin tehnyt, johtuen siitä, että vuotuisia kilometrejä tulee muutoinkin. Nyt tuli oltua Kreetalla Agios Nikolauksessa. Hyvä valinta.

Pidän Kreikkalaisesta kulttuurista ja elämäntavasta. Ruoka on hyvää, suurimpana herkkuna syön Saganakia. Se on paistettua juustoa, tehdään paikallisista juustoista ja maistuu erilaiselta melkein joka saarella. Kreikkalaista salaattia ja tsatsikia ei voi tietenkään unohtaa. Moussakasta puhumattakaan, joka myös saaresta riippuen on erilaista. 

Kulttuurin saralla tuli tutustutta Spinalongan (spitaalisten) saareen. Siitä on kirjoitettu myös kirja ”Saari”, jonka perusteella on tehty Kreikan kaikkien aikojen kallein tv- sarja "To nisi" (Saari). Ylekin esitti tuon 26 osaisen sarjan. Saarelle siis vietiin lepraan sairastuneet ja takaisin ei ollut paluuta, oli sitten lapsi tai aikuinen. Saarelle muodostui oma 400 ihmisen yhdyskunta, joka sittemmin eli kohtuullisen mukavasti. Kreikan valtio maksoi eläkettä, jotta saivat ruokaa jne.. Suosittelen käymään, jos Kreetan suuntaan on kulkua :-)

 

https://www.is.fi/matkat/art-2000005388835.html

http://kreeta.org/spinalongan-saari

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu