25. elo, 2019

"Vakuutusmies" osa 11. Vakuutusmies

Yli viisikymmentävuotiaan Masun uralla on monenlaisia merkkipaaluja. Ulkopuolisen silmissä ne saattavat tietysti näyttää kummallisilta.

Muutama saavutus lienee syytä vielä kirjata. Omalle äidille ruohonleikkurin hakemisesta runsaan sadan kilometrin päästä piti saada kilometrikorvaus. Oman äidin kuljettamisesta röntgeniin  (muut sisarukset eivät ehtineet) täytyi Masun myös saada kilometrikorvaus. Kuiva halkopino paloi huonosti äidin uunipuina, paremmin Pornaisissa. Näin polttopuiden hankinta tietysti oli huomattavan edullista. Äidille ei niinkään.

Muistisairaalta äidiltään hän lainaili rahaa ja ihan kaikki sataset eivät takaisin osanneet. Läheisten pettämisestä oli tullut taidetta sepustuksen maailmanmestarille.

Kruununjalokivenä on tapahtuma, jonka jälkeiset tapahtumat antavat Masulle yksinoikeuden arvonimeen ”Vakuutusmies”

Hänen lähipiirissään sattui tragedia, onnettomuus, jossa uhri menehtyi. Masu ei saanut myöhemmässä vaiheessa yön päivän rauhaa miettiessään oliko uhrilla vakuutus ja saivatko omaiset siitä kenties jotain korvausta. Tätä asiaa hän taikinoi ja rummutti alkoholisoituneelle veljelleen. Tässä kohtaa hän myös onnistui näyttämään kykynsä manipuloinnissa. Hän sai veljensä soittamaan omaisille ja kysymään asiaa. Siis, kysymään omaisilta, että saitteko rahaa vakuutuksesta, kun lähiomaisenne menehtyi. Näin arvonimi on tienattu ja ansaittu.

Kirjoittajan omat kommentit :

Olen saanut paljon palautetta tästä blogisarjasta. Hyvin paljon on tullut sen suuntaista, että on koettu asioiden liippaavan hyvin läheltä omia kokemuksia. Onhan tuo kokonaisuus tietyllä tavalla vertaansa vailla, muttei kuitenkaan mitenkään tavatonta. Päivittäin ko. luonteenlaadun kanssa lukemattomat ihmiset joutuvat tekemisiin. Nämä oman elämänsä sankarit kokevat olevansa oikeutettuja kanssa ihmisten polkemiseen. Tämänkin tarinan päähenkilö on selvästi hionut huippuunsa läheistensä huijaamisen. Sosiaalinen piiri kaventuu, ystävät kaikkoavat ja lähipiirikin karttaa. Lopputuloksena voi olla, että saa yksin katsella ikkunasta auringonlaskua ja miettiä oman elämän virhearvioita.

 Blogisarjaa tehdessäni kysyin ystävältäni, että ymmärtääkö tämä päähenkilö tehneensä tai toimineensa kyseenalaisella tavalla. Vastauksena sain ” ei ymmärrä”. Henkilö on selvästi patologinen valehtelija. Valehtelun tavoitteena on henkilökohtainen hyöty, silloin oireet viittaavat vakavasti narsistiseen persoonallisuushäiriöön.

Blogisarja perustui ystäväni kertomuksiin, nähtyihin dokumentteihin, nauhoituksiin hänen käynnillään, sekä lukemattomiin tarkistus soittoihin. Hänen mielestään on hienoa, että hän saa jotenkin tuoda tämän tarinansa esille.

                                                                     The End

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu