19. elo, 2019

"Vakuutusmies" osa 10. Peli jatkuu

Elämä Pornaisten Laukkoskella jatkui omaan tahtiinsa. Aiemmassa blogissa kerrottuun ulkorakennukseen Masu oli saanut ilmaiseksi kattopellit, mutta ne mätänevät edelleen synnyinkodin vaarinpirtin pihamaalla . Kaksikymmentä vuotta ruohojen seassa lienee tehnyt tehtävänsä. Tosin sitä rakennustakaan ei enää ole.

Isän kuoltua Masun tuloslaskelman viivan alle tuli jälleen tuhansia. Veljen kanssa hän oli yhtä köyttä yhdistystä, niin hyvässä kuin pahassa. Nyt rooli muuttui siten, että hän alkoi toimia yllyttäjänä ja manipuloijana alkoholisoituneelle veljelle. Oman äidin ja sisarusten olo pyrittiin tekemään mahdollisimman tukalaksi. Lähettelemällä mm. tuomarin välityksellä erilaisia vaatimuskirjeitä. Ne kaikki tehtiin veljen nimissä. Itse Masu kävi muina maunoina äidin tykönä ja ihmetteli velipoikansa toimintaa. Ähinää ja sepustusta tuli, kuin sudelta kakkaa jouluyönä. Samoin hän soitteli muille sisaruksille ja ihmetteli veljensä toimintaa. Tosin, kukaan läheisistä ei ollut enää pitkään aikaan uskonut sanaakaan.

Masun bravuuri koko elämän ajan on ollut hajoittaminen ja hallitseminen. Kuin entisajan pahainen akka kylällä, hän soitteli sisarukselta toiselle ja laittoi sanoja muiden suuhun. Kateutensa muita sisaruksia kohtaan hän osasi peittää, mutta se paljastui sitten humalapäissään. Hänellä oli pakkomielle seurata muiden sisarusten elämää ja yrittää niistä kertoa negatiivisia puolia eteenpäin. Se on ollut sitä oman elämän epäonnistumisen purkamista. Valitettavasti vääriin osoitteisiiin. Nämä piirteet ovat jatkuneet edelleen näihin päiviin saakka. Terapiaakin olisi ollut saatavilla, eikä se ole vieläkään myöhäistä. Kunhan vain itse ymmärtäisi pahan olonsa.

Kuten aiemmissa blogeissa on kerrottu, riitaantuminen tuli myös kyseisen veljen kanssa. Humalapäissä sitten kaiveltiin asioita ja vannottiin, ettei haudalle tulla. Ei mennyt Masu haudalle. Ei siinä mitään, jokainen päättää itse.

Parhaan kuvan lukijalle henkilön kieroutuneesta mielenlaadusta antaa seuraava. Yhdelle lesken pyytämälle kantajalle Masu koki kuitenkin olevansa oikeutettu soittelemaan ”sinun ei olisi kuulunut olla kantamassa”

Oksettaa, ei voi muuta todeta.

Seuraavana viimeinen osa ”Vakuutusmies”  to be continued…

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu