16. elo, 2019

"Vakuutusmies" osa 9. Pikku vilppi jatkuu

Vuodet vierivät Pornaisissa. Osan vuodesta Masu oli kunnan hätäaputöissä. Työ oli kunnan uimahallin kellojen käynnin tarkkailua. Puolet vuodesta meni aina lonkkarahalla. Asuinmökissä oli puulämmitys, joka tietysti otti oman aikansa, sillä asunto ei mikään termospullo ollut talvisaikaan. Polttopuiden teossa auttoi pikkutraktori, jonka isä oli Masulle ostanut. Se pyöritti oivasti sirkkeliä (viime vuosina traktoria on yritetty muuttaa rahaksi). Perheenjäsenet joutuivat olemaan sirkelöinnissä etunenänässä, sillä työ ei ollut isännälle herkkua.

Masun isä oli ostanut naapurista vaarinpirtin, jossa kävi lukemassa omassa rauhassa, lukumiehiä kun oli.  Kotiväki tiesi  Masun olevan rahanvonkaus reisulla aina, kun hän kotona käydessään hakeutui vaarinpirttiin kahden kesken isänsä kanssa. Näitä kertoja oli tasaiseen tahtiin.

Viimeiseksi huijaukseksi jäi kerta, kun Masu marraskuussa kävi veronpalautuslappua vastaan lainaamassa isältään tuhansia. Lupasi maksaa, kun veronpalautus tulee. Jälleen kävi tuuri, isä otti ja kuoli, eikä rahoja tilille näin ollen palautettu milloinkaan. Oma äiti ja muut sisarukset saivat tämän kärsiä nahoissaan. Asiassa ei ollut muuta hyvää kuin se, että yksi petkutettava oli jälleen poistunut.

Isän kuoleman jälkeen alkoi uudenlainen juoniminen.. to be continued

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu