5. elo, 2019

"Vakuutusmies" osa 6. Omistavaan luokkaan

Elämä Prunnilassa jatkui ja perhekin oli lisääntynyt. Masu vieraili lapsen kanssa Rappukoskella, jotta side tätiin pysyisi vahvana.

Myös setämiehellä vierailut jatkuivat. Siellä sepustuksen maailmanmestari kertoili edelleen suuren maailman ällistyttäviä asioita. Koivuklavut paloivat touvissa ja pannukahvi valmistui. Hikeä talouspaperilla otsalta pyyhkien ryystettiin korppukaffeeta.

Yllättäen Pornaisissa tuli Masun lähipiirille tunnearvoltaan oleva pikkutalo myyntiin. Talossa oli kaksi huonetta ja keittiö, ilman mukavuuksia.  Vesi ei tullut, eikä mennyt. Kakkahyysi ja pesumahdollisuudetkin olivat ulkorakennuksessa. Tunnesyistä se nyt sitten oli ostettava. Ongelma kuitenkin oli, mistä rahat ostoon ? Luottotiedot kun olivat menneet.

Pää kenossa painuttiin Rappukosken tädin pakeille. Naamalle vedettiin riittävän surkea ilme ja porua vääntäen kertomaan tilanne ja kysymään tädiltä ”lainaa”. Onnistuihan se, enää puuttui osa rahoista. Kehiin otettiin suunnitelma numero kaksi. Takalisto jälleen auton penkkiin ja kohti setämiestä. Onnistuihan se sielläkin. Nuon vain kätevästi oli talorahat kasassa.

Vanhemmille ja sisaruksille käytiin tarinoimassa valtaisaa talon ostoa. Liiallisessa viisaudessa ei käsitetty, että koko operaatio oli jo kaikkien tiedossa. Tähän päättyi myös Masun varsinainen työura. Kolmeenkymmeneen ikävuoteen. Sen jälkeen on oltu (yli 20 v) hieman hätäaputöissä ja  lonkkarahalla. Pääasiallisesti E.V.P (elänyt vaimonsa palkalla).

Seuraavassa jaksossa, velan takaisinmaksu tuleekin eteen… to be continued

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu