11. heinä, 2019

"Vakuutusmies" osa 5. Puhallus alkaa

Perheessä oli alkanut uusi aika, esikoinen oli syntynyt. Kummiksi kutsuttiin veli vaimoineen. Sama, jonka kanssa maailmaa oli jo vuodet parannettu.

Veli, jonka kuoltua, ei kukaan Masun perheestä ollut haudalla. Itsekeskeisenä ja omahyväisenä ihmisenä Masu ei käsittänyt, ettei hän veljelleen voi enää kiusaa tehdä. Ainoastaan syyttömälle leskelle. Itse henkilö ajattelee kenties tehneensä kovinkin miesmäisen ja suoraselkäisen teon. Päinvastoin, täysin selkärangatonta ja ainoa suuri asia on, oman henkisen maailman pienuus. Siinä omassa pienessä maailmassa tuo ehkä tuleekin jäämään elämän suurimmaksi teoksi. Surullista on, ettei henkilö itse tajua, eikä koskaan tule tajuamaankaan. Mikä pahinta, joskus nämä asiat siirretään myös jälkipolville.

Niin oli tämäkin kakkasangon vitsa katkennut ja Masu kylvänyt katkeraa vihaa ympärilleen sen verran paljon, ettei edes lapsi kumminsa haudalle mennyt. Veli olisi kyllä ollut halukas sopimaan eläessään, vaikka häntä oli käytetty Masun toimesta välikappaleena monien murheiden syntytarinassa.

Lapsen kanssa vierailtiin tiuhaan tahtiin Rappukoskella. Yksi varteenotettava syy oli tädin höllät kukkaronnyörit, kun tarve vain jotenkin koski lasta. Aina kun oma lompakko ammotti tyhjyyttään mentiin lapsen kanssa tädin luo. Vaivihkaa esitettiin omat tarpeet lapsen tarpeiksi, ja naama vinossa porattiin, ettei ole nyt varaa  hankkia. Lasta katsoessaan täti haki lompsansa ja lykkäsi tukun rahaa kouraan. Ellei rahaa ollut kotosalla, niin täti teki automatkan Fiatilla Prunnilan keskustaan ja pudotti rahat kirjekuoressa nuorenparin asunnon postiluukusta sisään.

Näistä lahjoituksistaan täti sitten soitteli sisarelleen eli Masun äidille, jota tällainen toiminta ahdisti syvästi.

Näin eleltiin muutama vuosi, sitten olikin isomman käännön aika. To be continued..

JK. Tarinan jatko syksyllä. Blogisarja jatkuu Pornaisten talon ostolla ja miten siihen saatiin rahat. Tarinasarja päättyy jaksoon "Vakuutusmies" 

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu