12. helmi, 2019

Muistoja Karpaateilta osa. 45 Seurustelua

Se taisi olla joskus -70 luvun puolenvälin jälkeen. Olin iskenyt silmäni pirteään sanavalmiiseen tyttöön koulussa. Hän oli eri luokalla. Perusluonteeltani olin ujo, enkä tietenkään tehnyt suoria lähentymisyrityksiä. Se ehkä alkoi pienillä harmittomilla kiusoitteluilla. Näin sain tytön huomiota osakseni. Siitä kehkeytyi kahden teinin jonkin asteinen seurustelusuhde. Se ei kuitenkaan olosuhteista johtuen päässyt täyteen liekkiin.

Treffit olisi pitänyt sopia lankapuhelimella. Jostain syystä en ollut tyttären äidin suosiossa. Jo ensimmäisellä soittokerralla hän ilmaisi, että olemme liian nuoria seurustelemaan. Se oikeastaan pelästytti minut pahanpäiväisesti. Jotenkin ymmärsin asian niin, ettei suhde voi onnistua, kun vanhemmatkaan eivät soita fanfaaria. Myöhemmässä elämässä olisin tuollaisen ottanut haasteena. Myöhemmin ajattelin asian niin, että äiti oli suunnitellut valmiiksi tyttärelleen hieman toisenlaista puolisoa.

Pölvästikoulua käydessäni vuotta ylemmällä luokalla oli naapurikylän nuorimies. Minua hieman ärsytti, kun hän silloin tällöin kyseli, että vieläkö seurustelen kyseisen tytön kanssa. Kun sitten sanoin, etten enää, hän taisi lähteä pihasta kura lentäen kylkimyyryä kohti kotiseutua. Niin siinä kävi, että he menivät myöhemmin naimisiin. Siitä nuoren miehen olikin syytä oppia, että aikainen lintu madon nappaa.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu