25. joulu, 2018

Muistoja Karpaateilta osa 29. Toinen elämä alkaa

Vuonna 1974 eräässä talossa vaihtui isäntäpari. Vanha isäntä ja emäntä jäivät syytinkiläisiksi rintamiestalon yläkertaan. Uusi hallitus saapui Pirkanmaalta ja heillä oli yksi tytär. Tila oli uuden isäntäparin vaimon kotipaikka. Tilalle piti muuttaa vanhempi sisko miehensä kanssa, mutta jokin erimielisyys vanhanparin kanssa tuli esteeksi. Tekivät muistaakseni kylvötkin ainakin kertaalleen.

Uudet tulokkaat kiinnostivat kyläläisiä tulivathan he kaukaa kaupungista. Epäiltiin myös, että lienevätkö kommunisteja, kun Tampereen seudulta tulevat. Nykytietämyksen mukaan ja silloinkin epäiltiin heidän olevan hieman vahoja jatkamaan tilanpitoa. Olihan ”nuori” isäntä jo neljäkymmentä jättänyt.

Ensi vierailuni naapuriin tein Mikko-kettua talutusnuorassa kuljettaen. Oliko se alibi mennä näyttämään sitä talon tyttärelle. En muista. Siitä tarina kuitenkin alkoi. Uusi vaihe ”Muistoja Karpaateilta” oli alkanut. Tämä vaihe kesti enemmän ja vähemmän vuoteen 1994 saakka. Silloin sain huomata, tarinoiden, lupausten ja sanojen merkityksen. Mitä ne olivat joillekkin ihmisille.

Esimakua ihmisluonteesta sain 1990, siitä myöhemmin. 

To be continued.....

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu