7. joulu, 2018

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisen suomemme kunniaksi presidentti jakaa myös kunniamerkkejä. Siinä on ollut erilaisia tapoja. Presidentti Halonen jakoi kunniamerkkejä hirmuhallitsijoille. Muun muassa Syyrian presidentti Bashar al-Assaad kuului listalle. Myös nämä hengen jättiläiset palkittiin, diktaattorin ottein hallinnut Kazakstanin presidentti Nursultan Nasarbajev ja vakavista ihmisoikeusrikkomuksista syytetty Saudi-Arabian kuningas Adbullah.

Sitävastoin molemmat rauhanpalkinnon saaneet presidentit, Israelin Shimon Peres ja Etelä-Korean Kim Dae-Jung eivät Halosen mielestä olleet mitalin arvoisia.

Sotaveteraaneista sekä sotiemme muistojuhlista Halonen sai ihottumaa ja näppylöitä. Puunhalaaajat ja rikkakasvien kasvun kuuntelijat olivat in.

Oli sykähdyttävää jälleen seurata presidenttiparin käyttäytymistä sotiemme veteraaneja kohtaan. Muutoinkin itsenäisyyspäivän juhlallisuudet näyttivät sujuvan kohtuullisen rauhallisesti. Taidettiin linnassa töniä eniten, niin ruokajonoissa kuin aalloillakin.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu