18. loka, 2018

Huomioita

Viime viikko valtakunnassa kohkattiin ilmastonmuutoksesta. Yliopiston professori oli päässyt ilmastokokoukseen josta tuli vain huonoja uutisia. Lämpeneminen ja yllättävät sääilmiöt tulevat yleistymään ennakoitua nopeammin. On totta, että asialle on tehtävä jotain. Tosin, meillä sää nyt keskimäärin saakin vähän lämmetä.

 Suomi ja suomalaiset vastaa promillen luokkaa ilmaston ja ympäristön saastuttamisesta tässä maailmankaikkeudessa. Kaikesta paasaamisesta jäi mieleen, että me olemme nyt ihan ratkaisijan asemassa miten tässä tulee käymään. Täysin höpön höpöä. Lopputuloksena on, että meitä täällä harvaan asutussa maassa tullaan jälleen kurjistamaan lisääntyvällä polttoaineverotuksella ja mitä kummallisimmilla haittaveroilla. Tästä johtuen elintasomme laskee, mutta maapallo ei pelastu. Nyt olisikin muun maapallon väestön aika tehdä jotain.

 

Tällä viikolla olen työni puolesta ollut Oulun yläpuolella. Ranualla hokasin kohtuullisen tuottavan maatalouselinkeinon. Se on porotalous. Poronlihasta maksetaan 10 euron luokkaa kilolta. Porojen määrissä on jonkinlaiset kriteerit, mutta niitä ei noudateta. Hyvän hinnan vuoksi määrät lienevät melkein kaksinkertaiset. Ely-keskusten tarkastajatkaan eivät ole harmina, sillä jängillä ja vaaroilla noiden eläinten laskeminen lienee hieman työlästä. Mikä parasta, poroja voi myös korvauksetta laiduntaa muiden mailla.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu