2. loka, 2018

Muistoja Karpaateilta osa. 28 Kaappoo tipahtaa

Kannistossa asuessamme isä kävi ”hätäaputöissä”. Talvisin kaivettiin lapiolla ja rautakangen avustukselle suo- ja metsäojia. Äiti hoiteli parhaimmillaan neljää lasta ja 2 lehmää. Taisi lehmien vasikatkin olla kasvamassa. Hiehoset lehmäksi ja sonni oman perheen elämiseen. Näiden ohella hän piti puolen Karviaa villapaidoissa ja housuissa Husgvarna-merkkisellä kutomakoneella

Maata oli tuo 0,8 ha. Se oli heinää, perheelle perunaa ja kasvimaa. Lisäheinää isä teki Kalasulkolta luonnonheinästä. Sitä vedettiin takkavittalla ja muilla kleneillä sieltä kotiin.

Eräänä vuonna varikset alkoivat käydä kasvimaalla nokkimassa niitä vähäisiäkin emmeitä, mitä oli. Muistan kun isä otti Viitasen asepajalla Kauhajoella kootun ”Choke” merkkisen haulikon tuvan seinältä. Sillä oli  hankittu perheelle lisää kastiketarpeita.

 Aittan nurkalta kuului haulikon jyrähdys, kaappoo oli jalat pystyssä ja manan mailla. Opetukseksi ja pelotteeksi muille varis laitettiin kasvimaalle roikkumaan kepin-nokasta. Sitä me sitten kävimme polvihousuissa ihmettelemässä joka päivä.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu