13. huhti, 2017

Muistoja Karpaateilta osa 23. Pääsiäinen

Pääsiäisenä en muista sen kummallisempia ruokaperinteitä olleen, paitsi mämmi.

Sen teon äiti aloitti aamuvarhaisella. Hellasta oli muutama rinkula pois ja valurautainen pata oli asetettu siihen. Mämmin teon saloihin en ole perehtynyt, mutta koko päivä tuota rukiista puuroa hiljaa keitettiin.

Iltayöstä ropposet laitettiin uuniin. Isä hohti silloin tällöin kädentaidoillaan ja oli valmistanut itselleen tuohisen ropposen. Aamuyöstä mämmiropposet otettiin uunista vanhan tuvan eteisen penkeille jäähtymään. Aamutuimaan karkasimme mahan alusta jalkoja täynnä vinttikamarista alas varaamaan kukin oman ropposen.

Kyläily muistaakseni ei ollut oikein suotavaa. Ainakaan pitkänä perjantaina ja pitkähän se sitten olikin.

Hyvää Pääsiäistä, toivottelee Armas lukijoilleen

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu