8. tammi, 2017

Propellien huminaa

Haminasta saimme viime viikolla kuulla tuulimylly palosta.

Pari vuotta sitten kun syntymäkotini nurkille aloiteltiin tuulimylly puiston rakentamista juttelin kunnanvaltuuston tai taisi olla peräti kunnanhallituksen jäsenen kanssa paloturvallisuusasioista. Kysyin miten he olivat tämän asian huomioineet päätöksissään. Millä suomen korkeimmat propellit sammutetaan tulipalon syttyessä.

Esitinkin hänelle, että kuumana ja kuivana kesänä potkurin syttyessä se heittelee palavaa lasikuitua alas ruutikuivalle kankaalle, tuulen ansiosta tuli saavuttaa hetkessä jopa kirkonkylän. Hydrauliöljyt palavat tuntikausia.Paloturvallisuusasioita ei ollut otettu huomioon, asiasta ei ollut edes keskusteltu.

Tosiasiassa noiden Näsinneulaakin korkeampien myllyjen sammuttaminen on mahdottomuus. Annetaan palaa niin kauan kun palaa. Näin tehtiin Haminassakin.Se tässä sanottakoon, että myllyt eivät mitään maalaismaiseman kaunistuksia ole

 

Tämän blogin kuvassa Hollannista, 19 ja 21 vuotiaat asentajat halaavat toisiaan viimeistä kertaa. Hetken kuluttua he olivat menehtyneet.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu