4. tammi, 2016

Syntymäkotikuntaa edustamassa

A. Aallontien syntymäkotikunta sijaitsee Satakunnan rajamailla Pohjanmaan kainalossa.

On jopa esitetty, että täysin velattomaan kuntaan pakkoliitettäisiin mm. etelä-pohjanmaa. Karvialaiset ovat kuitenkin toistaiseksi onnistuneet torpedoimaan tämän ajatuksen.

Sastamalan suur-ruhtinaskuntaankin ostetaan tätä nykyä velkaneuvonta piskuisesta Karvian kunnasta.

Jos tätä pientä kuntaa pitäisi jotenkin kuvailla, niin ehkä seuraavanlaisesti: Kaikki muistavat lukeneensa Asterixia. Asterix ja Obelix asuivat pienessä Gallian kylässä. Karvia on suurinpiirtein samanlainen. Alkot ovat aina olleet kaukana, joten käytännön syistä alkoholi on valmistettu itse. Tosin, lääkkeeksi sitä vain on käytettykin, ei muuten. Lääkkeen teho on ollut tuossa jäyhässä kansanosassa varsin hyvin huomattavissa. Melko pian ottamisen jälkeen alkaa esiintyä varsin riehakasta toimintaa mm. tappelujen muodossa.  Nykyään viron tuonti on suonut hyvinkin mainittavaa helpotusta tähän ongelmiakin aiheuttaneeseen tuotannon haaraan. Ulkoista uhkaa vastaan, mikä se sitten olisi ollutkaan, väki on kuitenkin ollut heti yhteisessä rintamassa. Kökkähenkeä (talkoo) löytyy. Melkein kymmenen kilometriä jalkakäytävää rakennettiin talkoovoimin. Yhteiset asiat on aina hoidettu yhteistuumin. Joskus räiskyvästi, mutta yhteinen hyvä löytäen.

 

Uudenvuoden aattona järjestettiin vuosikymmeniä vireillä ollut ottelu Karvia vastaan Pohjanmaa.

Sieltä olikin viisihenkinen joukkue voitontahtoa uhkuen, etten sanoisi helavyötä paukutellen. A. Aallontie, joka oli valittu yksinään edustamaan Karviaa, ei moisille helavyön kalisteluille korviaan lotkauttanut. Tässä vaiheessa jämerät kilpakumppanit olivat ällistyneitä, tuosta varsin mittavasta karvialaisesta itsetunnosta. 

 

Sodissakin mainetta niittäneet pohjanmaalaiset valitsivat lajiksi tarkkuusampumisen. Kauppataidoistaan tunnettuina he olivat tehneet säännöistä ja pistelaskennasta mahdollisimman vaikeaselkoiset. Armas oli kuitenkin tarkkana, näin ollen kaikki ”vahingot” pistelaskennassa korjattiin heti.

 

Ohessa dokumentti, josta selviää myös kilpailun lopputulos.

Kommentit

t

04.01.2016 19:34

Hyvässä ja pahassa; Karvia ei lähde miehestä. Nämä ylistyssanat paranee, mitä kauemmin on Karviasta ollut pois -olen huomannut

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu