29. touko, 2015

Muistoja Karpaateilta osa 1 Muutto

Yksi makuuhuone ja tupakeittiö tuli ahtaaksi 6-henkiselle perheelle 1964. Silloin muutimme Kannistosta Kaunistoon. Huoneiden määrä tuplaantui ja mikä tärkeintä, peltopinta-ala yli kymmenkertaistui. Varsinaiset muuttokuormat siirrettiin Nikodemuksen ja David Brownin avustuksella. Keittiön kaappi oli kyljellään kärryillä ja minä velipojan kanssa heiluttelin jalkoja kärryn takaosassa. Nikodemus ajoi varovasti. Näin vaihtui koti. 

 

Kaunistossa oli edellisten asukkaiden perua myös iso rautapyöräinen traktori jota "piikkipyöräksi" nimitimme.Traktori oli rikkinäinen, mutta sen pukilla kävimme huristelemassa. Myöhemmin vanhemmat veljet kylän muiden kloppien kanssa purkivat sen palasiksi. Romumies vei sen sitten aikanaan. 

 

Tämä viikko on ollut erinomainen masinistille. Sain tutustua Super Zetor P telatraktoriin. Kaiken huippuna eräällä tilalla oli pihamaalla lapsuuteni "piikkipyörä"

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu