25. helmi, 2015

Toisen asialla

Lumet ovat sulaneet vauhdilla viime päivinä. Talitiaisetkin ovat visertäneet, kuin keväällä konsanaan. Lienee niin, että jonkunlainen takatalvi sieltä vielä kuitenkin saadaan.

Olin viikonloppuna masinistin vaativissa töissä. Pari päivää keskityin vakavaan  tehtävään. Sitten matkaan.

Kävin katsomassa pyynnöstä Ford 4000 merkkistä traktoria. Sellaista nuorempi veliholkki mieli lumitöihin. Ihmettelen kyllä kovasti, ettei nuori mies kolalla mielellään lykkisi. Nuoriso on tuollaista. Asiaan.

Traktori oli netti esittelyn mukaan melkein kuin Dagenhamin tehtaalta Englannista juuri tuotu. Ehkä näin olikin, myyjän mielestä. Minulle riitti koneen luokse kävely ja pieni katsastus. Maalattu oli kyllä, mutta pohjatyöt olivat surkeat. Akku oli taakkaliinalla kiinni. Ilmanputsarin putkesta olivat klemmarit puuttuneen viimeiset 30 vuotta. Konetta käynnistäessä sen kyllä huomasi.

Kohteliaasti kehuin konetta ja remontin erinomaista laatua. Lupasin neuvotella asiasta päämieheni kanssa ja palata asiaan, mikäli sellaista tarvetta ilmenee.

Onhan se tietysti niin, että yrittänyttä ei laitetta. Oikealla hinnalla tuokin kone löytää uuden omistajan.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu