A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

11. elo, 2020
11. elo, 2020

Kirjoittelin vajaa parisen vuotta sitten nykyisestä hallituspohjasta ja siitä, miten verot tulevat jokaisella nousemaan. Kerroin miten jokainen tulee tuntemaan maailman halailun kasvavien maksujen muodossa selkänahassaan. Ystävä hyvä, juokse suomalaisena lujempaa, niin pelastat koko maapallon.Oman lisänsä tähän tuo koronakriisi. 

Suomen osallistumista eurooppalaiseen tukipakettiin on puolusteltu ulkomaankaupan vetovoiman säilyttämisellä. Toisin sanoen, kun annamme rahaa espanjalle ja italialle, niin ne ostavat meidän tuotteita. Eivät ole ennenkään ostaneet, eivätkä tule nytkään ostamaan. 

Italia alentaa ensi vuonna palkansaajien verotusta ja laskee eläkeikää suomalaisen veronmaksajan rahoilla. Suomessa keskustellaan eläkeiän nostosta ja eläkeputken poistosta. Lämmitysöljyn hintaan pitäisi saada vihreiden mielestä lisää veroa. Haja- asutusalueen omakotiasujaa, eläkeläistä, lyödään rajusti joka suunnalta. 

Suomessa polttonesteiden veroon tuli juuri elokuun alussa lisää. Puolassa, joka on eu- tukipaketin yksi suurimpia voittajia bensiinin litrassa veroa on 40 %. Suomessa vastaava luku on 70 %. 

Matti Vanhanen ilmoitti, että hän ei pyri eduskuntaan enää ensi kaudella. Hän kertoi myös, ettei ole valtiovarainministerinä loppuun asti tätä kautta. Tämä antaa mahdollisuuden tehdä todella kovia päätöksiä. Niistä saamme esimakua nyt alkavissa budjettineuvotteluissa. Todellinen selkäsauna veronmaksajaa odottaa vuoden päästä tehtävässä budjetissa. Jos kestetään sinne saakka ja tämä koalitio on edelleen vallassa. Tosin, hallituksen kokoonpanosta huolimatta, velat tulevat maksuun.

Saa nähdä miten kauan pysymme rauhallisina ja annamme poliittisten kermaperseiden ottaa kaiken selkänahastamme.

10. elo, 2020

Presidentti halonen onnistuu aika ajoin hankkimaan itsensä otsikoihin. Eikä aina niin postitiivisesti. Perinteisesti presidentit ovat valituksi tullessaan palauttaneet puolueensa jäsenkirjan ja pysytelleet presidenttikauden jälkeen erossa politikoinnista. 

Presidenttikausien loputtua Halonen otti Sdp.n jäsenkirjan välittömästi takaisin. Näin hän pääsee puoluekokousten eturiviin patsastelemaan. Eittämättä hän on isänmaan kannalta kaikkien aikojen huonoin presidentti. Turvallisuuden kannalta ainakin. Näin on puolustusvoimissa työskentelevät tuttuni mananneet. Uskon tuon helposti. 

Nyt nousi kohu, kun Halonen vinoili koronan hoidosta ruotsalaisille. Katsotaan millaiset selitykset on tulossa. Se on selvää, että tiedotusvälineet ovat ymmärtäneet ex- presidenttiä täysin väärin. Odotellaan. 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cef60ecd-5c3a-40b2-9596-01a3f319279b

Jk. Semminkin meni hieman Halosen sepustukset reisille, että ruotsin hallituksessa on 11 naisministeriä ja 10 miesministeriä.

6. elo, 2020

Poliittisesta syksystä ei tule tapahtumia puuttumaan. Todennäköisesti kahdessa puolueessa tulee puheenjohtajat vaihtumaan. Keskustassa ja Sdp.ssä. 

Keskustassa on erittäin hankala tilanne. Kannatus oli vaaleissa hallitusvastuun ja liiallisen liberalismin takia huono. Keskustassa on paljon ihmisiä, jotka kannattavat tietynlaisia perusarvoja. Vajaassa vuosikymmenessä maastamme on tullut yltiöliberalismiin suuntautunut. 

Pari pientä esimerkkiä, kansanedustaja ehdottaa, että sukulaiset voisivat mennä keskenään naimisiin. Toinen, kansanedustaja pitää rintamerkkiä jossa lukee ”pi..u maistuu hyvälle”. Nämä sankarit olivat muistaakseni vasemmistoliitosta ja vihreistä. Suurimmat jutut on tehty lainsäädännöllä, mutta niihin en nyt syvenny. 

Keskustan tilanteeseen. Sateentekijää ei ole, eikä tule. Nykyinen puheenjohtaja ei ole mitenkään vajaassa vuodessa ehtinyt korjata kannatuslukuja. Syyt kannatuksen alhaisuuteen edellä mainittujen lisäksi on edellisessä hallituskaudessa ja osin siinä, että keskusta lähti mukaan nykyiseen vihervasemmistolaiseeen hallitukseen. Myös tuki puheenjohtajalle on puuttunut täysin. Ei ole oman puolueen kollegoja näkynyt rinnalla puolustamassa. Vanha rehti suomalainen tapa, jossa seisotaan selkä suorana rinnalla puolustamassa ja tukemassa, puuttuu tyystin. Sitä nuori puheenjohtaja olisi tarvinnut.

Annika Saarikko haistoi veren tehden oikea-aikaisen peliliikkeen ja tulee saamaan puheenjohtajuuden. Keskustaa puheenjohtajuus ei alhosta nosta. Hän tulee itse kokemaan täysin saman kohtalon kuin Kulmuni. 

Eu.n tukipaketista johtuvat maksut ja niistä seuraavat veronkorotukset ja keppikuurit suomalaisille tulevat vielä rapauttamaan koko hallituksen kannatuksen, elleivät peräti hajoita sitä. Jo pelkästään koronakin ja siitä johtuva kulukuuri olisi saattanut riittää siihen.