A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

27. joulu, 2021

Sain ostaa naapurilta kotiin tuotuna ylivuotisia leppäklapeja parisen kuutiota. Mikäs siinä sitten oli aattona saunotella ja paljussa istuskella.

14. joulu, 2021

Näinä korona vuosina on tuo kulttuuri jäänyt vähemmälle, vaikkakin joka kesä olen käynyt mm. syntymäkylässäni ainakin yhden kesäteatteri esityksen katsomassa. Syksyn jälkeen viikonloput ovat menneet uutta James Bondia lukuun ottamatta rakennuspuuhissa.

Viime viikonloppu meni pääkaupunkiseudulla ja kulttuuriinkin tuli panostettua. Linnanmäen komediateatteri Peacockissa oli viimeinen näytös esityksestä ”Juhlakunnossa”. Näyttelijöinä mm. Nina Lahtinen, Kiti Kokkonen, Krisse Salminen. Oli komediaa viime hetken poliittisista tapahtumista. Erilaisten laulajien imitointi esityksiä ym. Kaksituntinen väliajalla meni yhdessä hujauksessa, niin viihdyttävä oli esitys.

Tekee hyvää irroittautua aina silloin tällöin omista luutuneista ympyröistä. Silloin aina huomaa, miten hieno on palata niihin takaisin. Muuten ei voisi tietää.

7. joulu, 2021

Itsenäisyyspäivän viikonloppu meni saunan viimeistely töissä. Asentelin ikkunan sekä oven ja laitoin naamalaudoitukset niihin. Hidasta hommaa, kun yksin tekee, mutta niin palkitsevaa. Oman käden jäljen näkeminen tuottaa mielihyvää, vaikken siihen aina tyytyväinen olekaan. Aina voisi tehdä paremmin.

Ikä on tehnyt sen, että ottaa rennommin ja suhtautuu myös omaan tekemiseen armollisemmin. Nyt kuitenkin on saunan osalta se kuuluisa viimeinenkin lista laitettu. Rakennustarkastaja tulee vielä katsomaan työni tuloksen ja mahdollisesti ehkä hyväksyy. Ei voi tietää 😊 Puolentoista viikon kuluttua suoritan ensimmäisen pienen lämmityksen ja seuraavana päivänä voin sitten lämmittää saunomiskuntoon. Mielenkiinnolla odotan, että miltä ensimmäiset löylyt maistuvat.

Projektini on edistynyt kuin luomisen työ, sen jälkeen kun löysin oikean hirsiveistämön. Kaikki muutkin asiat ovat natsanneet täsmälleen. Varsinaisen hirsikehikon pystyttämisestä ei ole kuin kaksi kuukautta ja sauna on valmis.

3. joulu, 2021

 

Parisen viikkoa sitten minulla ja muilla läheisillä oli onni olla viettämässä äitini 90- vuotispäivää. Olin varannut pienen juhlatilan ja varotoimenpiteiden kanssa olimme siellä. Koronaa ei kenelläkään ollut, eikä tartuntoja tullut. Ajatus juhlien pitämisestä sai tuulta purjeisiin, kun yksi lapsenlapsista ilmoitti, että kyllä mummolle on juhlat pidettävä. Oma empimiseni loppui sillä siunaamalla. Hienoja tuollaiset nuoret. Äiti oli hyvin otettu ja onnellinen, kun läheiset olivat koolla ja ympärillä.

Olen monesti miettinyt äitini elämänkaarta ja sitä työrupeamaa suurperheen äitini. Arvostukseni on noussut vuosi vuodelta ja päivä päivältä. Suuri on ollut tuon ajan naisten panos perheen hyvinvoinnista ja elämästä huolehtiessa. Sitä ei voi edes millään mittarilla mitata.

Joulukin on jo ovella ja työrintamalla viimeisiä kiiruita viedään näinä viikkoina. Vuosi on hieno päättää vuosikymmenien haaveen toteutumiseen. Jouluna saunon savusaunassa vihdan kera. Jos Luoja suo.