A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

10. elo, 2021

Olen nyt katsonut Ruutu+ kaksi jaksoa dokumentista "Lahko". Se kertoo Veijo Balzarin toimista ja urasta. Erityisesti viime vuosina ikävää julkisuutta saaneesta osuudesta.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008150804.html

Baltzar on jo aiemmin tuomittu puukotuksesta ja virka-aseman väärinkäytöstä. Tämä virka-aseman väärinkäyttö oli kummallinen syyte, sillä se tuli nuorten tyttöjen houkuttelemisesta sänkyyn lupailemalla paikkaa Teatterikorkeakouluun. Olisi luullut, että rikosnimike olisi ollut ankarampi.  Viimeisimmät tuomiot on törkeän petoksen yrityksestä, sillä myös tulipalot ovat seuranneet Baltzaria.

Erityisesti sosiaalidemokraattiset politiikot Tarja Halonen, Paavo Lipponen ja Liisa Jaakonsaari ovat olleet vuosien kuluessa näyttävästi tukemassa Baltzarin urakehitystä.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi Baltzarille kulttuurineuvoksen arvonimen. Ohjelmassa haastatellaan presidentin kanslian työntekijää. Nimitettävän taustoja tarkistetaan mm. poliisilta jne. Nimitettävän tulee olla nuhteeton ja hyvämaineinen ja paljon muuta. Nuo edellä mainitsemani tuomiot olivat jo silloin olemassa. Presidentti ei vain niitä tiennyt, ei.

Hämmästyttävää on miten politiikot pesevät käsiään. Edes Halonen ei pahoittele, että tavallaan hän on ollut edesauttamassa Baltzarin toimintaa. Miltä tuntuu uhreista ?

Oikeudenkäynti päättyi kesäkuussa ja tuomio tullee ennen joulua. Toivottavasti tiilenpäitä ja pitkään.

Tähän loppuun on pakko todeta, että kyllä meitä ihmisiä viedään ns. "vesikelkalla" 

6. elo, 2021

Työstäni johtuen olin menneellä viikolla tuolla napapiirin yläpuolella. Yksi yö Oulussa, Rovaniemellä ja Raahessa. Luonto ja ihmisetkin ovat erilaisia. On tietynlainen rikkaus, että on saanut tutustua koko suomen mitalla erilaisiin ihmisiin ja myös kulttuuriin. Se on ollut suola ja liima, joka on pitänyt saman työn ääressä jo melkein neljä vuosikymmentä.

Pääsin tällä reisulla tutustumaan myös nykyautojen turvajärjestelmiin. Se oli jossain Rovaniemen ja Ranuan välillä kun poro tavoistaan poiketen tuli salaman lailla tielle. Yleensä porot eivät sitä tee, vaan syövät pientareella rauhallisesti ruohoa ja talvella nuolevat suolaa. No, kuitenkin äkkinäisessä hätäjarrutuksessa turvavyöt esikiristyvät, hätävilkut menevät päälle ja ovien lukon aukeavat, jos automaattilukitus on päällä. Jäi vielä monta metriä tilaakin, vaikkakin hanttimies oli kalman kalpeana vierellä.

Maaseudun rauhaa rakastavalle tuo hotellielämä ei nyt erikoisen kiehtovaa ole, mutta jossain on torkahdettava. Raahessa aamulla seitsemän aikaan alettiin yläpuolella siirrellä jotain esineitä pitkin lattiaa. Sanoin lähtöselvityksessä, että tarkkailkaa kolmoskerrosta, sillä sinne saattoi muuttaa alivuokralaisia.

Oulun Scandicissa heräsin aamuyöllä, kun alkoi pommeja putoilla. Tasakattoisen vesikaton tippapelti kerää vettä ja pudottaa isoina pisaroina alas. Ne osuivat minun huoneen ikkunapeltiin. Tällaista kaikkea pientä kuuluu hotellielämään.

24. heinä, 2021

 

Melko usein kuolinpesissä on vähintään yksi vastarannan kiiski. Sellainen, jolla on viisautta huomattavasti enemmän kuin muilla. Vaikka henkilö ei välttämättä ole eläissään kirkonkylää pidemmällä käynyt. 

Meillä kävi isän kuoleman jälkeen niin, että kaksi sisarusta lyöttäytyi yhteen, toinen toimi aivoina ja hoopotti toista. Itse sain tuta alkuvuosina mm. käräjäuhkauksia ja erilaista sontaa tuli ovista ja ikkunoista. Äiti sai kirjeitä tuomarilta. Pyyhin niillä takalistoani.

Jonkinlainen tarkoitus oli ilmeisesti päästä määräämään äidin elämästä ja kuolinpesän ja pikku maatilan toiminnoista. Lopullisena tavoitteena muuttaa kaikki rahaksi heti. Se olisikin ehkä onnistunut, mutta polulla oli yksi iso kanto, jota nämä öykkärit eivät onnistuneet kiertämään.

Äidin jouduttua nelisen vuotta sitten hoitokotiin oli kotipaikan myyntiä alettava vakavasti harkitsemaan. Alusta asti oli selvää, ettei ylläpitokustannuksiin tietyiltä osakkailta apua saisi . Myyntiasiassa yhdellä osakkaalla oli selvä mielipide. Hän suostuu, jos saa enemmän kuin muut. Mitään perusteluja asialle ei ollut. Muiden mielestä hän oli asian toteuttanut vuosikymmenin varrella. Tosin, hieman omaperäisellä tavalla.Nyt hän ehdotti mm. että myisi erikseen oman osuutensa ostajalle. Täysin järjetön jo ajatusmallinakin. Tämän kariuduttua, hän keksi kuningas ajatuksen suostumuksensa ehdoksi..

 

 

To be continued...

18. heinä, 2021

 

Pitkän ja osin uuvuttavan taistelun jälkeen syntymäkoti siirtyi 14.7 veljenpojan omistukseen. Tämä oli mitä erinomaisin ratkaisu, jonka eteen työskentelin herkeämättä melkein neljä vuotta. 

Kaikki alkoi 22 vuotta sitten kun isäni menehtyi aivorungon täydelliseen veritulppaan. Tästä johtuen syntyi kuuden hengen kuolinpesä. Tapahtumia tästä tähän päivään kertaan muutaman pienen blogin verran. 

Minusta tuli pyytämättä ja jotenkin luonnostaan äidin luottomies talon asioihin. Olenkin hoitanut niitä tähän päivään enemmän ja vähemmän. Kokonaan olen hoitanut äidin ja kuolinpesän asiat viimeiset 4-5 vuotta äidin muistisairaudesta johtuen. 

Nelisen vuotta sitten äiti siirtyi yksityiseen hoitokotiin oman turvallisuutensa takia. Muistisairaudesta huolimatta hän edelleen tuntee ihmiset, mikä on enemmän kuin hienoa.

Varsin pian tämän jälkeen oli selvää, että syntymäkoti 160 m2 neliön asuntoineen olisi parempi myydä. Sen ylläpito tulisi olemaan liian raskasta. Semminkin, kun yksi kuolinpesän jäsenistä oli kysynyt juristilta ja esitti, että äidin yksin kuuluu maksaa talosta johtuvat kaikki kulut. Hän ei osallistuisi. Hän oli sitä mieltä, että äiti saa hoitomaksujensa lisäksi maksaa kaikki talon kulut vajaan tuhannen euron netto eläkkeestä.

Miten tämä lähes neljä vuotta kestänyt dolorosa viimein saatiin (sain) maaliin. Siitä ja menneiden vuosikymmenien tapahtumista lisää myöhemmin.

14. heinä, 2021

Olin miettinyt, että teen savusaunan kun jään eläkkeelle. Viikkoa kahta ennen joulua kuitenkin hiffasin, että ne henkilöt, jotka miettivät eläkkeellä tekemisiä ovat usein silloin jo kuolleet. Joten, laitoinkin heti toimeksi. Ruutuvihkoon suunnittelin joulunpyhät ja kuvio kirkastui. Kaupat hirsiveistäjän kanssa ja rakennuspiirustukset tekoon ja sitten helmikuussa rakennuslupa hakuun.

Rakennus tulee vanhoista hirsistä. Tulikiven kiuas odottaakin jo pihassa.Alkuperäinen tarkoitus oli, että syksyllä saunotaan, mutta hirsitoimittajasta johtuen maalia on siirretty. Se kuitenkin on selvää, että joulusauna on savusaunassa.