A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

17. joulu, 2020
Vuosina 1995–1996 henkilö joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä henkilö maksoi taloyhtiön rahoilla omat puhelinlaskunsa, ei toimittanut lainkaan vuoden 1991 tositteita, piti taloyhtiön rahaliikenteestä kirjaa puutteellisesti ja aiheutti yhtiölle taloudellisia vahinkoja.
 
Henkilö joutui eroamaan AKT:stä 1996, koska hän oli laskuttanut samoista työmatkoista kahteen kertaan.
 
Helmikuussa 2009 henkilö sai finanssivalvonnalta moitteet ilmaistuaan sisäpiiritietoa laittomasti puhelinkeskusteluissa. Henkilö paljasti UPM:n ay-johtajille ilmoittamia luottamuksellisia tietoja paperitehtaiden sulkemisista tuntia ennen UPM:n pörssitiedotteen lähettämistä.
 
Käräjäoikeus katsoi 2011 puheenjohtajan (henkilö) henkilökohtaisesti syyllistyneen rangaistavaan tekoon, josta hänelle määrättiin 20 päiväsakkoa sekä 11 000 euron oikeudenkäyntikulujen korvausvelvollisuus.
 
Helsingin käräjäoikeuden antoi 2016 tuomion jonka mukaan henkilö on syyllistynyt työriitojen sovittelussa annetun lain rikkomiseen ja tuomitsi rangaistuksena 20 päiväsakkoa. 2018 Hovioikeus piti tuomion voimassa ja lisäksi tuomitsi henkilön korvaamaan Metsäteollisuuden oikeudenkäyntikulut.
 
6. kesäkuuta 2019 henkilö nimitettiin Suomen pääministeriksi. 3.12 2019 henkilö joutuu eroamaan pääministerin tehtävästä, luottamuspulan takia.
 
Nyt Antti Juhani Rinne nimitetään perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi. Perustuslakivaliokunta on perustulain ja sen kanssa läheisessä yhteydessä olevan lainsäädännön ylin valvoja.
14. joulu, 2020

Viime päivät ovat olleet surullisia kansanedustajien ja ministerien uskottavuuden kannalta. Vihreät ovat erikoistuneet suomen lakien vähättelyyn ja omien rikkeiden valkopesuun.

Haavisto jupakassa oli yksinkertaisesti kyse siitä, että saiko ministeri siirtää virkamiestä toisiin tehtäviin, siksi että hän ei suostunut mahdollisesti laittomaan toimintaan. Ministeri jatkoi siirtoaikeitaan vielä sen jälkeenkin, kun virkamieheltä oli ko. tehtävät siirretty pois.

Vihreät ovat markkinoineet casea Al-Holin lasten auttamisesta. Niiden lasten tuonnista päätti hallitus ,ei ulkoministeriö. Se päätös tuli sitten myöhemmin.

Lukuisissa tiedotusvälineissä on todettu Haaviston omaavan narsistisia piirteitä. Seurasin keskustelua täysistunnossa. Haavisto ei myöntänyt millään tavoin tehneensä väärin. Kertoi ottavansa moitteet vastaan ja huomioivansa ne tulevaisuudessa. Kuitenkin  perustuslakivaliokunta totesi hänen toimineen moitittavasti ja lainvastaisesti.

Pitää vihreille myös antaa pisteitäkin. Vaikkakin he ovat törkeällä tavalla valkopesseet Haaviston toimia. Kääntäneet asiaa lasten auttamiseksi ja näin puhuneet täyttä soopaa, niin he  ovat seisoneet yhtenä miehenä ja naisena herhiläisen tavoin ministerinsä tukena. Tosin, huomattavaa on, ettei juridiikka merkitse puolueelle yhtään mitään, silloin kun oma etu on kyseessä. Tällainen joukko on todella vaarallinen, jos se pääsee suuremmalti vallan kahvaan.

Keskustassa ei tällaisesta tukemisesta ollut tietoakaan, kun Kulmuni joutui vaikeuksiin. Ministeri- ja kansanedustaja kollegat katosivat viereltä, kuin pieru Saharan autiomaahan. Kuten on huomattu, ei se vaihtamisesta parantunut, näin sitä tuolloin jo kommentoin.

13. joulu, 2020

Viikonloppuna Jämillä Sisudiesel ärjyi, kun peltoa syntyi. Paikalta kaadettiin toissa kesänä 5-10 metrinen pusikko. Jotenkin näyttäisi, että tuossa on aiemmin ollut peltoa. No, kone piti tosiaan nostaa ilmaan, että sain kuvattua. Vähän oli nappulat ohjaimessa hakusessa.

11. joulu, 2020

Äitilläni oli tapana tehdä puuhellan uunissa valurautapannussa "mämmiä". Pohjanmaalla sitä kutsutaan kropsuksi ja etelässä pannariksi. Normaalisti se tehdään uunipellillä uunissa.

Tämä kropsu eroaa pannarista jonkun verran. Kropsu on ohutta ja kupruilee paistettaessa. Voita myös käytetään makua antamaan kohtuullisen runsaasti. Pannari taasen on taikinaisen paksua satulanahkaa, näin kropsun ystävän kommentoimana.

Päätin sitten minäkin kokeilla ja hyvin se onnistui. Kropsu ei tarvitse hilloja eikä muista mausteita. Kylmää maitoa ja johan se maistui.

JK. Hyvä makkarakin on sellaista, että se maistuu ihan naturel. Makua ei  tarvitse häivyttää kauhealla kasalla sinappia ja ketsuppia. Tuon kommentin annoin TVL.n miehille Punkalaitumen Esson kahvijonossa. Kehuivat paikallista höyrymakkaraa. Tarkasti ottaen sanoin, ettei erikoisen hyvältä vaikuta, kun täytyy laittaa purkki sinappia ja ketsuppia, että saa pienen palan nieltyä :-)

8. joulu, 2020

Viime viikonloppu meni itsenäisyyspäivän merkeissä. Tällä kertaa ei tarvinnut linnan juhlia seurata. Tai, no, tarvitsi tietysti. Presidentin järjestämää ohjelmaa. Olenkin ollut kovin tyytyväinen nykyiseen presidenttiin. Nytkin hän lähetyksessä ansaitsi kannuksensa monin kerroin.  Harjavaltalainen sotaveteraani Yrjö Rimpinen oli netin  välityksellä presidentin haastateltavana. Hän kertoi, että aina heitä ei ole arvostettu. 1970 luku taisi olla pahinta aikaa. Vasemmistolaiset olivat tuolloin niskan päällä ja kertoivat veteraaneille, että ”miksi menitte sotimaan, oma oli sotanne”.  Presidentti sanoi Rimpiselle  ” Jos minä nyt sanon_enkä pelkästään omasta puolestani_kiitos että menitte” Näin sanoo kunnon valtionpäämies.

Muistan hyvin tuon vähättelyn ajan. Siirryin silloin työelämään. Vajaan vuoden kestäneellä Porin komennuksella tuon aatteen hienouksia sain opiskella ihan korkeakoulu tasoisesti.

Pieni huvittava seikkakin oli. Yle oli rahdannut paikalle alakouluikäisen myös kysymään presidentiltä. Kysyjää kiinnosti suomen metsien tila ja käyttö. Niin minuakin alakoulussa 😊