A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

1. helmi, 2021

 

1431 asukkaan Siikaisten kunta sijaitsee Pohjois-Satakunnassa. 

Helsinki, Vantaa ja Espoo ovat päättäneet ottaa sellaisen elpymisrahaston l. elpymisvälineen käyttöön. Suomeksi sanottuna he ottavat pitkäaikaista lainaa 100 miljoonaa euroa.

Pientä Siikaisten kuntaa on houkuteltu mukaan 7 miljoonan euron summalla, koska onhan Siikainen samaa suomea ja talousaluetta. On perusteltu myös, että pääkaupunkiseudun positiivinen imu vetäisi Siikaisten kunnankin myönteiseen talouskasvuun.

Siikaislaisen Karin havupuu-uute ja Sauplastin muovipussien menekki saattaisi edistyä, perustelevat kunnanisät asiaa. Tosin, eivät huomaa, että tuskin pääkaupungin vihreät ovat muovipussien käyttöä lisäämässä.

Nyt kuntalaiset kuitenkin hieman epäröivät, että kannattaako heidän lisätä ennestään raskasta velkataakkaa 7 miljoonalla, josta ehkä saisi takaisin 2,5 miljoonaa.

Ottaisiko tuon 7 miljoonan lainan suoraan itselle ? Eikä maksaisi pääkaupungin velkoja…

Saas nähdä kuinka käy ?

20. tammi, 2021

No niin, mihinkäs sitä matkalainen on taas erehtynyt. Kahville menin. Tämän viikkoiseen työrupeamaan sain ympättyä tuollaisen pysähdyksen. 36 vuotta olen saanut katsella suomea ristiin rastiin. Paljon on meillä upeita maisemia ja kohteita täällä kotoisessakin suomessa.

10. tammi, 2021

Nyt on pitänyt katsella vain kuvia, kun mihinkään menoista ei voi edes ajatella. Tällä rokotusvauhdilla meille voi laumasuoja tulla joskus ensi syksyllä. Ehkä. Videolla mielestäni erittäin hyvä Paula imitointi kyseiseltä drag-artistilta. Kyseisessä suomibaarissa esiintyi myös Nisa Soraya. Hän ei kyllä osaa enää edes laulaa. Hän asui tuolla kauneuskirurgi miehensä kanssa. Kirurgin työn jälki ei vaikuttanut sangen ammattitaitoiselta :-)

30. joulu, 2020

 

On aika vetää yhteen hieman kulunutta vuotta 2020. Niin, onko siinä paljon muuta kertomista, kuin Covid 19 ja sen aika jatkuu. Emme todennäköisesti palaa täysin entiseen koskaan.

Olemme 10 kuukautta opetelleet elämään koronan kanssa ja kansainvälisesti mitattuna oppineet hyvin.

Henkilökohtaisesti olen säästynyt vielä taudilta. Liikkumista työn- sekä vapaa-ajan suhteen olen rajoittanut huomattavasti. Auton mittariin on kertynyt puolet viime vuoden kilometreistä. Jämin mökki on ollut ahkerassa käytössä ottaen huomioon, että sinne olen perustanut täydellisen työpisteen.

Joulunpyhien aikana aivoriiheni toimi ja aionkin ensi keväänä aikaistaa tiettyjä suunnitelmia. Sellaisia, jotka olin ajatellut tehdä eläkepäivillä. Sain ”ahaa” ilmiön todetessani itselleni, että usein eläkepäiviään suunnittelevat ovat silloin jo  kuolleet. Miksi et tee heti. Juuri näin, älä odota.

Menemme vuoden 2021 vielä hyvinkin syksylle koronan kanssa. Tulevana vuonna valtakunnassa raha vielä liikkuu, kun elvytykseen tulee EU.n miljardit. Myöskin konkurssilaki on toistaiseksi estänyt konkurssit ja se on voimassa syyskuun loppuun saakka.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_233+2020.aspx

Ensi syksyn budjetti tuo kunnolla raippaa  kansalaisille ja konkurssiaalto koettelee valtakuntaa. Työttömyys räjähtää ja elintasomme laskee. Eletään nyt kuitenkin tämä vuosi loppuun ja murehditaan tulevia myöhemmin.

Toivotan lukijoilleni Hyvää alkavaa vuotta 2021 !

26. joulu, 2020

 

Muistellaanpas vielä hieman lapsuuden jouluja. Aatosta tuossa edellä jo kerroinkin. Joulupäivänä ei saanut mennä kyläilemään. Aikaa kulutettiin pelaamalla lautapelejä tai menemällä laskettelemaan. Myös kiekkoa jalkamiehenä pelattiin lähellä Kiviharjua olevalla prunnilla.

Karvia on jo tasamaantallaajien pitäjä. Varsinaisia mäkiä ei ole. Laskettelussa turvauduimme jokitörmiin. Paras oli ”Tuomen kenttä”, sen näkyi syntymäkotiini toisella puolen Suomijokea, siinä Vierulan ja Koskisen välissä. Sillä kohtaa Suomijoki kulkee eräänlaisen laakson pohjalla. Tuiskulumi kerääntyi Vierulan puolelle heltaksi. Sieltä sai todella hyvät ja pitkän viistot laskut yli joen Sammaliston puolelle. Joskus laskettelimme myös vesikelkalla kahteen mieheen.

Arvata saattaa, että katosiko jouluista ruokaa tuulensuojaan kosolti, kun tuolla oli useampi tunti aherrettu.

Tapaninpäivänä saikin sitten jo oikein luvan kanssa lähteä ”lonhasemaan” kylille. Se tarkoitti lähinnä kavereita ja sitä, että mitä he olivat saaneet lahjaksi. Ja taas pelattiin.