17. touko, 2022

Matkailua

Ammatistani johtuen olen pyrkinyt jättämään talvilomani kevääseen äitienpäivän tienoille. Kahden vuoden koronakurimus on pitänyt vakaasti kotimaan kamaralla. Nyt oli vihdoinkin aika muuttaa hieman maisemia. Matka suuntautui Kreikan Rodokselle ja siellä Kiotariin. Kreikan saaria olenkin järjestelmällisesti kiertänyt lomilla ja niitähän riittää. Täällä en ollut aiemmin käynyt. Turistikausi ei ollut vielä kiihkeimmillään, joka oli hieno asia. Aurinkoa riitti koko viikoksi ja lämpötila varjossa oli 25-27 asteen tietämillä.

Loistavinta näillä saarilla on vuokrata auto ja poistua katsomaan maaseutua ja vuoristoisia pikkukyliä. Niin tein nytkin. Pienissä kylissä tavernoineen on rauhallista ja erinomainen palvelu. Voit syödä pitkän kaavan mukaan edullisesti ja hyvin. Ehdotonta herkkuani on Saganagi, pinnaltaan rapeaksi paistettu vuohen juusto. Tästä on erilaista versioita. Kaikessa rauhassa on mukava seurata kylän seesteistä elämän menoa.

Matkustamiseen ei tarvittu enää koronatestejä eikä todistuksia. Lentokoneessa oli maskipakko, joka näytti joillekkin olevan vaikeaa. Lennot Kreikan saarille ovat mieleeni, koska matka taittuu yleensä 3-4 tunnissa