1. huhti, 2022

Oikeuden päätös

 

Tapaus Räsäsen käräjäoikeuden päätös tuli keskiviikkona. On aiheellista tavallisen kansalaisenkin silmin pohtia muutamaa seikkaa. Yhteiskuntamme moraali lainsäätäjää kohtaan kokee valtavan kolauksen, jos tämä tulee valtakunnansyyttäjän osalta menemään näin.

Olemme tottuneet tällaisiin käytäntöihin viime vuosina lähinnä Venäjän ja Pohjois-Korean osalta. Puhun nyt sellaisesta asiasta, että ”syyllinen tiedetään, mutta syyte pitää vielä keksiä”

Syyttäjän syytekohdissa oli kolme kohtaa Räsäsen sanomina, joista käräjäoikeus totesi nauhat ja tekstit katsottuaan, ettei sellaisia löydy. Miten on mahdollista, että valtakunnan korkein syyttäjä voi keksiä syytekohtia tai tulkita niitä omalla tavallaan poliittisen agendansa tueksi saadakseen ihmisen tuomituksi.

Laajemmin katsottuna tämä merkitsisi sitä, että kuka tahansa meistä voitaisiin viedä selliin vääristä mielipiteistä. Mielipiteistä, jotka eivät sopisi jonkin tahon agendalle. Tekaistaisiin syyte ja kakola kutsuisi. Mielenkiinnolla jään odottamaan.