29. maalis, 2022

Kuulumiset

Viime viikot ovat olleet työn puolesta hieman kiireisempiä. Olin napapiirillä yhdellä viikolla kiertelemässä maatiloilla ja tulipa siellä pidettyä yksi tuottajatilaisuuskin, jossa osallistujia oli noin kaksikymmentä. Niistä pidän, sillä keskustelua syntyy ja tulee visaisia kysymyksiä. Mennyt viikko menikin sitten itäisen suomen rintamalla, jossa olin opettamassa uutta kollegaa alan toimintaan. Teimme tilakäyntejä molemmille tuntemattomiin asiakkaisiin. Hienoa oli huomata, miten nuorempi kollega otti rauhallisesti, jännittämättä, kun vanha jäärä oli tukena näillä ensimmäisillä reisuilla.

Viikonloppuna pitikin sitten nollata hieman omaa yläkertaa ja mennä mökille, jossa savusauna lämpeni kahteen eri otteeseen. Lämmityksen aloitan aamulla. Se kestää erilaisine valmisteluineen noin 4,5 tuntia. Lämmitystyö oli valmis puolita päivin. Sauna sai siintyä tuonne alkuiltaan n. klo 18 tietämille. Paranee vain.

Terassia en ehtinyt kattaa syystalvesta. Laitoin kuitenkin terassin ylle, räystään alle menevät lankut nojolleen ja peitin pressulla. Näin syntyi puolitelttamainen katos terassin päälle.

Saunomiseen vilvoitteluineen menee noin puolitoista tuntia. Löylyissä käyn kolme kertaa. Välillä katoksessa vilvoitellen ja istuskellen. Minulla on paksu froteinen kylpytakki, pipo ja villasukat, jotka vedän jalkaani, etten vilustu vilvoitellessa.