25. loka, 2021

Savusauna valmistuu

Työt ovat haitanneet harrastusta, vaikka valmistakin on tullut. Yksi viikko meni pohjoisen vahvistuksena aina Yli-torniolla saakka.

Keväisen hirsitoimittajan kanssa sanoin toimituksen irti heinäkuun lopussa, kun rakennus ei ollut sitten kevään edistynyt ikkunapenkkiä korkeammalle. Ongelmana oli, että hän oli saanut ennakkona 2500 euroa, juuri tuohon ikkunapenkkiin saakka. 2000 hän palautti melkoisen nopeasti, mutta 500 alkoi kestämään huomautuksista välittämättä. Otin käyttöön psykologian, kuten olin tehnyt aiemminkin, erään ahneuden sumentaman sepustajan kanssa. Tällä kertaa loput rahat tulivat vajaassa viikossa.

Rakentaminen on ollut vilkasta ja paikoin puutavarakin kortilla. Nopean nettiselaamisen jälkeen löysin pienen höyläämön Hämeenlinnan liepeiltä, joka vielä lupasi kehikon tehdä. Rahatkin hän halusi vasta pystytyksen jälkeen. Tällä miehellä puheet olivat yhtä tekojen kanssa. Neljässä tunnisssa, hommaamieni kolmen riuskan nuoren miehen avustuksella kehikko oli pystyssä.

Tasakerrasta ylöspäin piti sitten itse rakennus hoitaa. Viikonloppuna tein välikaton saunan puolelle. Kiuas odottaa tuolla mäellä, joten hyvin todennäköisesti jouluksi pääsen aitoon savusaunaan. Mikä parasta, yksi vuosikymmenien haave on tullut toteutettua.

Pukuhuoneen teon jätän suosista keväälle. Sinne laitan hieman lisäeristystä, jotta se toimii tarpeen tullen vierashuoneena.

Kuvassa saunan ovi