1. loka, 2021

Vierailulla

Poikkesin taannoin katsomaan mitä syntymäkodin uudelle isännälle kuuluu. No, hyväähän sinne. Nuorella isännällä yleensä on virtaa. Paikkoja siivotaan ja talosta tehdään oman kodin näköistä. Suunnitelmat tarkentuvat asumisen lomassa.

Talossa on vanhaa konekantaa ja uuttakin tulossa. Peltoakin sen verran, että saa maanviljelystäkin harrastaa. Tilalla on vanha Ford 5000 vm- 70 traktori. Traktori oli aikakautensa väkevä vetojuhta yli 80 hv sitkeällä suorasuihkutus dieselillä. Erittäin hyvä lähtemään käyntiin. Takasilta on jämerä ja hydrauliikka erittäin voimakas. Näissä ei vetovarsia tarvinnut hitsailla.

Ohjaustehostin on ollut toimintakyvytön, mutta siitä oli vika löytynyt, eikä se ollut suuren työn takana korjata. Tehostimelle menevä hydrauliputki oli alapäästään löystynyt.

Vanhoja hyviä tapoja mummun ajoilta oli myös talossa säilynyt, sillä kahvinkeitin alkaa ruputtamaan ennen kuin autosta on kunnolla ehtinyt ovea avata. Melkoista ennakoinnin maksimointia oli nähtävissä, kun nyt jo äkeitä rasvattiin ja levikepyöriä väännettiin kiinni kevätkylvöjä ajatellen 😊