12. loka, 2020

Hyviä ystäviä

Ystäviä, niitä todellisia on elämässä hyvin vähän. Todella vähän, mutta ovat sitäkin arvokkaampia. Toiset ovat tulleet työn kautta, toiset siviilielämästä. Sellaisia ystäviä, että voidaan puhua mistä vain ja se on siinä. Jälkeenpäin ei kuulu. Niin se menee.

Minulle on tällaisia kertynyt muutama vuosikymmenien kuluessa. Soitellaan ja joskus tavataankin. Juttu luistaa, kun osapuolet tuntevat toisensa kuin omat taskunsa.

Minulla oli taannoin syntymäpäivä, sellainen, että nyt voi kutsua vanhan liiton mieheksi. Itseasiassa pidän siitä nimityksestä, koska sitä olen. Mitä se sitten kenellekin tarkoittaa. Minulle se on enemmänkin arvoja ja tiettyjä tapoja. Muutoin ajassa pitää pysyä kiinni.

Eräs hyvä ystäväni muisti minua jo keväällä. Loistavan ammatillisen kädentaidon merkeissä. Kädentaitoa arvostan hyvin korkealle. Sitä ei opita kirjoista.

Toinen ystäväni toimitti minulle pitkäaikaisen haaveeni. Oli laittanut joskus korvan taakse. Hän tietää vahvan isänmaallisuuteni.Taulu minulla oli omasta takaa. Lukuisat onnittelut lämmittivät myös mieltäni. Kiitoksia myös niistä.

JK. Kuva hieman hämärä. Kyseessä virallisesti deaktivoitu Suomi-konepistooli