29. elo, 2020

Länsimaista sivistystä

Tämän aamun uutinen on, että Malmössä on jälleen rähisty. Autoja poltettu, omaisuutta tuhottu ja poliiseja kivitetty. Allah Akbar huudot ovat jälleen kajahdelleet. Mellakat ilmeisesti alkoivat koraanin poltosta tai aikeesta tehdä sellaista.

Eittämättä minulle tulee mieleen kirjailija Tervo. Hän heitti teatraalisesti uutisvuodossa 2010 Raamatun olkansa yli lattialle. 2015 pakolaiskriisin aikaan hän arvio maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat valkoiseksi roskaväeksi. Hän oli sitä mieltä, että silloin kaikki tänne ja Eurooppaan tulijat olivat todellisia hätää kärsiviä ihmisiä. Myöhemmin olemme nähneet ja joutuneet kokemaan asian todellisen laidan.

https://yle.fi/uutiset/3-8336058 

Fiksuna miehenä Tervo ymmärsi, että kristinuskoon perustuvassa länsimaisessa demokratiassa hän voi heitellä Raamattua. Hänen kotiaan ei tulla polttamaan, eikä häntä kivitetä. Ei syntynyt mellakoita. Minkähän takia Tervo ei ole kokeillut samaa koraanilla? Siihen saattaisi olla kosolti enemmän perusteita, kuin Raamatun heittelyyn. Tosin, näyttää siltä, että Raamattua ei kannata paljon siteerata. Voi joutua raastupaan tai vähintäänkin valtakunnansyyttäjän vainoamaksi.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000343653.html