30. marras, 2019

Tuomio tuli sikajutussa

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0430baef-8465-4c37-908b-e7b4f57ac518 

Kirjoitin viime syksynä tuosta iltalehdessä olevasta tapauksesta. Se oli aktivistien taholta hyvin käsikirjoitettu ja myös näytelty. Sen verran homma meni reisille, etteivät muistaneet, että teurastamolla kuormien purku videoidaan. Useasti, niin kuin tässäkin, purkamista valvoi Suomen valtion (Eviran) palkkalistoilla oleva eläinlääkäri. Puolueettomuuden vuoksi häntä ei palkkaa, eikä lopputiliä voi antaa teurastamo. 

Olen itse ollut, sekä käräjäoikeudessa, että hovissa puhdistamassa yhden suomen kaikkien aikojen parhaan sianlihantuottajan mainetta. Maine palautettiin, mutta terveys mieheltä meni lopullisesti. 

Forssan tapauksen aktivisti on terveydenhuoltoalan ihmisiä. Sain viime syksyisestä kirjoituksesta myös oman osani, siis siitä omasta jutustani. Eräskin ”pikkuhitleri” soitti minulla ja vaahtosi kirjoituksestani. Hän oli tykkäämisellään ollut tsemppaamassa tätä kunnianloukkaajaa ja valehtelijaa facebook sivuilla. Kuten arvata saattaa, hän ei nähnyt omassa toiminnassaan mitään moitittavaa, sitä vastoin minun kirjoituksessa kyllä.

Saa nähdä tuleeko tälle joululle vielä jokin jupakka, etteivät kinkut menisi kaupaksi. Jostainhan näiden aktivistin alkujen pitäisi kannuksensa hankkia. Tosin kannattaisi vahvasti vielä miettiä. Forssalaiselle tuli käräjäkuluineen 11 000 euroa maksettavaa.