6. heinä, 2019

"Vakuutusmies" osa 1. Lapsuusaika

 

Johdanto

 

Miniblogisarja ”vakuutusmies” kertoo erään yli 50 vuotiaan miehen tarinaa. Hänen elämä on perustunut tietynlaiseen valheeseen. Ihmisten manipulointi, hyväksikäyttö, hallitse ja hajoita politiikka ovat olleet hänen ominta toimialaa. Lopullisesti kaikki "oman elämän  virhearvioinnit" tietää vain hän itse. Tarinat perustuvat tosiasioihin ja osin nähtyihin dokumentteihin. Nimet ja paikat ovat tietysti muutettu. Sarjan viimeisessä osassa selviää, miksi hänet yleisemminkin tunnetaan nimellä vakuutusmies. 

 

Tarina alkaa

 

Hän syntyi jossain suomalaisessa pikkupitäjässä kolmilapsisen perheen kuopukseksi, oli iltatähti. Isä oli antanut hänelle lempinimen ”Masu”, joka myöhempää elämää ajatellen oli varsin osuva.

Kummina oli naapurin Pöntys vaimoineen. Masun isä oli sanonut myöhemmin, että kyllä poika on kummiinsakin tullut, osaa valehdella yhtä uskottavasti. Perheen kuopus oli tietenkin lellilapsi, niinkuin yleensä. Hän kulutteli kesäisin aikaa syömällä jäätelöä ja juomalla limonadia, kun muut sisarukset olivat heinäpellolla, hän keskittyi pajupillien veistelyyn ja kaaripyssyjen tekoon. Myös polskuttelu kavereiden kanssa lähijoessa oli mieleen, silloin kun muut pää märkänä helteestä ahersivat.

Koulunkäynti jäi perustasolle, mutta silti pojasta tuli perheen aarrearkku viisaudessaan ja tietämyksessään. Ainakin omasta mielestään. Tästä viisaudesta saivat nauttia, niin vanhemmat kuin sisarukset myöhempinä aikoina. Myös tädit ja sedät pääsivät osaksi tätä nautintoa.  To be continued...