2. joulu, 2018

Yllätys taas tämäkin

Olin pitkästä aikaa tutustumassa Tampereen kaupungin infrastruktuuriin hyvän ystäväni kanssa. Hän halusi viedä minut katsomaan minkälainen on raha-automaattiyhdistyksen ylläpitämä pelikasino. Siellä oli hedelmäpelejä, pokeria, rulettia yms, joita pelattiin rahasta.Ovensuussa turvamies. Me emme pelanneet. En harrasta. Mielenkiintoista oli, että yli puolet pelaajista oli maahanmuuttajia. Miten heillä on siihen varaa ? He pelaavat kaikkien meidän ansaitsemilla rahoilla. Käymme töissä, että jotkut saavat tulla tänne pelaamaan tienestimme. Hienoa.

Vuoden 2011 pakolaisnainen tuomittiin juuri törkeästä rahanpesusta. Hänen siskonsa oli saanut kymmenen vuotta perusteettomasti lapsilisiä. Sisko asuu Englannissa ja sai suomesta lapsilisää. Kuinka paljon näitä on, sekä niitä jotka asuvat ulkomailla ja nostavat Kelan muita  korvauksia.

Ei ole ihme, että velkaannumme edelleen. Veroja on pakko nostaa, jotta voimme erilaiset peruusteettomatkin etuudet maksaa. Pitkällä aikavälillä tästä ei hyvä henkää, ellei tahti muutu. 

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vihreiden-ex-kuntapoliitikko-saido-mohamedille-tuomio-torkeasta-rahanpesusta-yli-vuosi-ehdollista-vankeutta/7167122#gs.bmdBk8E