27. maalis, 2018

Inkvisitio

Tuntematon sotilas on yksi viimevuosien parhaimpia kotimaisia elokuvia. Yli miljoona suomalaista kävi sen katsomassa. Suosittelen elokuvan katsomista.

En ota kantaa Louhimiehen ohjausmetodeihin. Niitä on julkisuudessa käsitelty riittävästi, sekä oikein, että väärin. Valheellistakin tietoa on levitetty.

Louhimies sai ansioistaan kaksikin Jussi palkintoa. Gaalaa en katsonut, hyvä niin, koska tämä oli ollut kaksi tuntia Louhimiehen nöyryyttämistä. Sampo Terhokin, tuo kaikkien takinkääntäjien äiti, kieltäytyi suorittamasta tehtäväänsä. Luuli poloinen, että sillä tavalla seuraavissa vaaleissa äänet lisääntyy, ellei hillotolppa kutsu ennen sitä. Renny Harliniakin oli yritetty saada mukaan, mutta tällä kertaa hän suoraselkäisesti kieltäytyi liittymästä kyykyttäjien joukkoon.

 

Maailmasta on tullut hieman omituinen paikka. Ilman todistusaineistoa ihminen tuomitaan julkisuudessa.  Menee maine ja pahimmassa tapauksessa toimeentulo ja elämä sen mukana .Esimerkkeinä Kasimir, Metsäketo, Louhimies jne.. Poikkeuksen taitaa tehdä Siltsu, Nyt pitää tukea ja ymmärtää kovasti. Tosin häntä ei kaiketi ainakaan naisten kourimisesta voine syyttää.  Tässäkin silti totuus lienee se, ettei Sillanpää viihteen monitaiturina ole yhtään sen huonompi kuin ennekään. Eikä ihmisenäkään