12. elo, 2012

Kesä keikkuen menevi

Kesällä kaikilla on kosolti erilaista tekemistä. Niin paljon ettei kaikkea ehdikään. Hyvääkin on paljon mm. televisiota ei tule  juurikaan katseltua . Armaksen runosuonikaan ei kesällä ole parhaimmillaan.

Viime viikonlopulla osallistuin Karvia- päivien vanhojen ajoneuvojen paraatiin Zetorin ja Wickströmin voimalla. Karvia-päivät ovat kolmipäiväinen voiman-näyte pienen kunnan talkoohengestä. On erilaisia tapahtumia kaikkeen makuun mm.. näytelmäesityksiä, jokamieskisat, torit yms. Iltaelämään kuuluu tanssit elävän musiikin tahdissa.

Erityisesti tämän pienen kunnan talkoohenkeä kuvastaa se, että kirkolta Kantin kylään tehtiin talkoilla pyörätietä 8 km.  Maanomistajat antoivat peltojaan, koneurakoitsijat tekivät talkoilla ja antoivat tarvittavat hiekat ja murskeet jne. Hakee vertaistaan.  

Niin, itselleni tulee mieleen miten nuorena miehenä päätin kotikylältäni lähtiessäni etten edes "pissi" tuon tuppukylän suuntaan. Vuodet tekevät tehtävänsä. Oppii arvostamaan oikeita asioita ja syntymäkotiseutukin on taas lähellä sydäntä.