9. marras, 2014

Isänä oleminen

Tällaisena päivänä raavas mieskin pysähtyy ajattelemaan isänä olemista ja sen merkitystä. Lapsuudestani tulee mieleen muisto, kun olin alle kouluikäinen. Heräsin yöllä ja jokin pelotti pimeydessä pojan-nassikkaa. Uni ei tullut. Otin jalat alleni ja luikahdin vanhempien makuuhuoneeseen ja isän selän taakse. Tuona hetkenä kaikki maailman pelot olivat pois pyyhkäisty. Ei ollut olemassa mitään, miltä oma isä ei minua suojelisi. Tämä on ollut kirkkaana mielessäni ja niinpä omat lapset ovat aina saaneet luikahtaa isän selän taakse. Nyt eivät enää tule :-)

 

 

Yksi asia meille suomalaisille on vaikea. Enemmän varmaan miehille. Puhuminen. Puhutaan kyllä, mutta mistä ? Joskus olisi hyvä pysähtyä ja puhua niistä elämää suuremmistakin asioista. Kaikkein lähimpien ihmisten kanssa se kuitenkin on vaikeinta.

Poikani yllätti kertomalla lukeneensa nämä isänsä kaikki blogit kerralla. Sanoin, etteiväthän nämä mitään kummallisia. Enemmänkin sellaisia jorinoita. Nuorimies ilmoitti kuitenkin oppineensa ymmärtämään paremmin isänsä ajatusmailmaa. Lukemalla myös rivien välit.

 

Hyvää Isäinpäivää

Terv. Armas