1. joulu, 2013

Nostalgisissa tunnelmissa

Eilen olin 30 vuoden takaisen sisäoppilaitokseni luokkatapaamisessa. Meitä oli 28 oppilaaasta paikalla 19. Aloitimme tutustumalla vanhaan kouluumme. Sitä opinlinjaa jossa olimme ei enää ole. Koulu oli laajentunut ja oppilasmäärä kasvanut. Illan vietimme varta vasten vuokratussa maalaismiljöössä. Kurssimme naisväki oli laittanut ruuat ja huolehtinut muutoinkin muonituksesta erinomaisella tavalla. Saunakin oli, jonka lämmitimme. 

Oma kouluaikainen huonetoverini oli Sallasta saakka kotoisin. Ensisilmäyksellä en kaikkia tunnistanut. Puheen tyyli ja ilmeet kuitenkin vaikuttivat tutuilta. Muistin lokeroista henkilöt ilmestyivät kartalleni. Nostalgisia tarinoita tapahtumista ja melkein jokaisesta henkilöstä  löytyi kerrottavaksi.Saunan lauteilla tietysti kerrattiin kouluaikaisia saunomisia.

Sellaisen huomion tein, että ihmiset ulkoisesti tietysti muuttuvat. Perusluonne kuitenkin säilyy samana ja innostuessaan sama nuoruuden pilke välähtää. Se on selvää, että ikä oli suurimpaaan osaan tuonut rauhallista harmoniaa. Todella lämminhenkinen ja hieno oli tapaamisemme.