8. huhti, 2013

Koulukuria

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916842595_uu.shtml

Se oli sitten yläasteen erityisopettaja erotettu virasta. No, tapahtumasta ja sen kulusta ko. ruokalassa ei voi kaikkea tietää. Tosiasia lienee yleisesti ottaen, että opettajat ovat kohtuullisen voimattomia oppilaiden suhteen nykyään. Mitähän se meno tuollaisella erityisluokalla oikein onkaan ? Ala-aste ikäiset jo huutelevat törkeyksiään.

Tyttäreni oli taannoin lenkillä ja kertoi pikkupoikien huudelleen tuolla kadunvarrella h.lla alkavia törkeyksiä hänelle. No, minä siitä takkia vetämään niskaan ja saappaita jalkaan. Perheen naisväki, ilmeisesti järkevämpinä torpedoivat yhteen ääneen loistavan ajatukseni. Minä kun tiesin missä nassikat asuvat. Olisin vaan käynyt äidille sanomassa, että selittää pojille mitä sana tarkoittaa. Että sillä tavalla.

Asiaan. Kyllähän koulukurille jotain olisi tehtävä. Enkä nyt tarkoita karttakepin käyttöön ottoa. Koulurauhan suominen, niin oppitunneilla kuin koulumatkoilla, on perusoikeus. Lainsäädännön on muututtava. Perimmäinen syyhän ei ole noissa kurittomissa lapsissa. Itse saamme ensin käydä peilin edessä.