A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

29. syys, 2020

 

 https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/31e8dda4-4613-416e-b8cd-c8ec0a76c2a0

Lapsena televisiokanavia oli katsottavana vain kaksi kappaletta. Molempia kanavia hallitsi Yleisradio.

TV 2 ohjelmat loppuivat yleensä iltayhdeksältä. Ykköskanavalla Yle oli myynyt aikaa myös mainostelevisiolle, nykyiselle Mtv3.lle. Se sai muutamana päivänä esittää jonkun tunnin omaa ohjelmaa. Uutistoimitus ja ajankohtaistoiminta oli täysin Yle.n hallussa. Yle.n uutiset olivat Jumalan sanasta seuraavia, niitä katsottiin ja luotettiin, vaikkei tuolloinkaan aina luottoon olisi ollut syytä.

Olen aikaisemminkin kirjoittanut Yle.n asenteellisuudesta, poliittisen agendan ajamisesta ja sortumisesta, jopa muunneltuun totuuteen. Veronmaksajat maksavat nykyään palkastaan Yle veroa, jolla toiminta katetaan. Budjetti on massiivinen. Näin sopisi olettaa, että kanava palvelisi puolueettomasti kaikkia kansalaisia.

Viimeiset neljä vuotta Yle on käynyt etukäteen USA.n presidentinvaaleja. Ei positiivista sanaakaan Trumpista. Tarkkailkaa uutisankkuri  Matti Rönkää ja USA.n kirjeenvaihtaja Mika Hentusta. Jos Central Parkissa on terho pudonnut tammesta jonkun kakkulaan, niin syy löytyy Trumpista. Ilmastohumpasta uutisointi on ollut ihan oma lukunsa.

No, Yle päätti jokunen vuosi sitten, että määrävälein tehdään heidän riippumattomuudesta selvitys. Kysymys lukijalleni kuuluukin, eikö ole hienoa ja luottamusta lisäävää, että tällainen tutkimus tehdään ?

Tutkimuksen tekee Hannele Pokka ja Juhani Pekkala. Pekkala on Yle.n uutistoimituksen päällikön Jouko Jokisen pitkäaikainen työtuttu ja mikä erinomaisinta, hän on myös Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan ystävä ja perhetuttu.

 

23. syys, 2020

Vantaalla on ollut jälleen järkyttävä koulukiusaamistapahtuma. Kuudesluokkalaiset pojat kuristivat yhden oppilaan tajuttomaksi. Nettiä kun selailee, niin voi havaita, että Vantaalla näitä tapahtuu. Syihin en nyt ota kantaa. Nämä kiusaamistapaukset järkyttävät minua aina syvästi.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9d9747df-85ec-4443-9213-0e3d2b6b21f2

 

Aikoinaan jouduin itse lievän kiusaamisen uhriksi. Taisi kestää parisen vuotta. Väistellä piti, muuten tuli tönimistä ja suun soittoa. Muutaman kerran vaatteetkin repeilivät. Sekin harmitti, koska oli vain ne, jotka olivat päällä. Niillä mentiin. Tämän oli tietty opettajakin huomannut. Ei niihin silloin yritetty puuttua. Koulusta tuli vastenmielinen paikka, osaltaan se vaikutti myös omaan käytökseen ja opiskelumotivaatioon.

Kiusaaja, nyt jo edesmennyt Helsingin sanomien huippuvalokuvaaja oli pitäjän ns. parempaa väkeä. Aikuisellakin iällä, kun hän oli televisiossa tai lehdissä, vereni kuohahti. Minulle hänen naamansa edusti koko ”perkelettä”. Niin vahva oli vaikutus vielä vuosikymmenien jälkeenkin.

Soitin hänelle kerran Helsingin Sanomiin, kun esittelin itseni, hän pelästyi ja kertoi olevansa todella kiireinen ja lopetti puhelun. Tarkoitukseni oli kysyä häntä puhumaan ”kiusaajana” koulukiusaamista käsittelevään seminaariin. Sellaista seminaaria ei ollut.

Kuitenkin, niin on hyvä kuin käy. Minun onneni oli, ettemme koskaan tavanneet myöhemmässä elämässä. Hänen onnensa tapaaminen ei olisi ollut.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006644387.html

 https://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/a/03f9ee36-b2ef-4a25-9f37-498a37662c8f

8. syys, 2020

Viikonloppuisessa keskustan puoluekokouksessa kävi juuri niinkuin olin sitä aiemmin arvellutkin. Poliittista peliä käydään kulisseissa, poissa tavallisen kansalaisen silmistä. Me emme tiedä pientä osaakaan niistä juonitteluista ja lobbauksista.

Kulmunin tullessa puheenjohtajaksi selvää oli, että hän on nuori ja erittäin kokematon. Saarikolle aika oli tuolloin huonoin mahdollinen, sillä raskaus oli loppusuoralla. 

Vielä puoli vuotta sitten Saarikko toisteli tukevansa puheenjohtajaa, mutta mitä tapahtui. Alusta pitäen keskusta ei tukenut nuorta puheenjohtajaansa. Tavallinen tallaajakin huomasi, että yksin Kulmuni oli. Koulutusjupakka, jonka vuoksi Kulmuni erosi ministerin tehtävästä vei hänet polvilleen. Silloin Saarikko avustajineen tiesi hetkensä koittaneen. Nyt olisi iskettävä. Syksyinen raskaus ei ole enää esteenä. 

No, mitä uutta sellaista ruutia Saarikko voisi tuoda, että keskustan kannatus lähtee nousuun. Vastaus on, ei yhtään mitään. Gallupeissa voi tulla pieniä nousuja ja laskuja, mutta vaalit ratkaisevat. Kuherruskuukausi meni jo yhdessä yössä. Lähtö tulee, jos ei ennemmin, niin myöhemmin. Siinä ei ole mitään kummallista, että puheenjohtajaa vaihdetaan, mutta tässäkin taas se tapa, se tapa. 

Ps. Saarikko tuki Kaikkosta puheenjohtajaksi edellisellä kerralla

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006226122.html

 

4. syys, 2020

Olen tästä aiemminkin kirjoittanut, mutta nyt vähän yksittäisestä tapauksesta. Jos asut kaavoitetulla alueella, niin kannattaa olla tarkkana, kun kunta tahi kaupunki tekee omia toimiaan.

Kuvassa näkyy keppi omakotitalolleni nousevalla , kiinteistön omalla tienpätkällä. Siitä läpi autotallin meni kaupungin haltuunotto linja. Juuri tuolla kohtaa katua olisi pitänyt leventää. Nukuin yön ylitse, kun töistä tullessani olin keppiin törmännyt.

Kyseisen kuvan ja muutaman muunkin kera syöksyin sitten aamulla kaupungin tekniselle osastolle. Olivatten siellä ylimielisesti sitä mieltä, että siitä se menee, sillä sinulla ei ole mitään autotallia, kun ei ole edes rakennuslupaa. Totesin, että kyllä minulla on, mutta mistä se teille saataisiin ja painuin ovesta ulos. Kotona kopiot luvista ja takaisin tuulispäänä. Sillä aikaa nämä hengen jättiläiset olivat kellarista löytäneet eläkkeelle jääneen kaupungin rakennustarkastajan arkistosta rakennuslupani, jossa oli vielä ilmoitus valmistumisestakin.

Siinä herrat sitten katselivat toisiaan, kuin eteisen käytävämatolle kurapaskan lykännyt koira. Asia kyllä järjestyikin, eikä siitä mitään valittamista. Tosin, molemminpuolin katua maata lunastettiin 160 euron hintaan.