A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

10. tammi, 2021

Nyt on pitänyt katsella vain kuvia, kun mihinkään menoista ei voi edes ajatella. Tällä rokotusvauhdilla meille voi laumasuoja tulla joskus ensi syksyllä. Ehkä. Videolla mielestäni erittäin hyvä Paula imitointi kyseiseltä drag-artistilta. Kyseisessä suomibaarissa esiintyi myös Nisa Soraya. Hän ei kyllä osaa enää edes laulaa. Hän asui tuolla kauneuskirurgi miehensä kanssa. Kirurgin työn jälki ei vaikuttanut sangen ammattitaitoiselta :-)

30. joulu, 2020

 

On aika vetää yhteen hieman kulunutta vuotta 2020. Niin, onko siinä paljon muuta kertomista, kuin Covid 19 ja sen aika jatkuu. Emme todennäköisesti palaa täysin entiseen koskaan.

Olemme 10 kuukautta opetelleet elämään koronan kanssa ja kansainvälisesti mitattuna oppineet hyvin.

Henkilökohtaisesti olen säästynyt vielä taudilta. Liikkumista työn- sekä vapaa-ajan suhteen olen rajoittanut huomattavasti. Auton mittariin on kertynyt puolet viime vuoden kilometreistä. Jämin mökki on ollut ahkerassa käytössä ottaen huomioon, että sinne olen perustanut täydellisen työpisteen.

Joulunpyhien aikana aivoriiheni toimi ja aionkin ensi keväänä aikaistaa tiettyjä suunnitelmia. Sellaisia, jotka olin ajatellut tehdä eläkepäivillä. Sain ”ahaa” ilmiön todetessani itselleni, että usein eläkepäiviään suunnittelevat ovat silloin jo  kuolleet. Miksi et tee heti. Juuri näin, älä odota.

Menemme vuoden 2021 vielä hyvinkin syksylle koronan kanssa. Tulevana vuonna valtakunnassa raha vielä liikkuu, kun elvytykseen tulee EU.n miljardit. Myöskin konkurssilaki on toistaiseksi estänyt konkurssit ja se on voimassa syyskuun loppuun saakka.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_233+2020.aspx

Ensi syksyn budjetti tuo kunnolla raippaa  kansalaisille ja konkurssiaalto koettelee valtakuntaa. Työttömyys räjähtää ja elintasomme laskee. Eletään nyt kuitenkin tämä vuosi loppuun ja murehditaan tulevia myöhemmin.

Toivotan lukijoilleni Hyvää alkavaa vuotta 2021 !

26. joulu, 2020

 

Muistellaanpas vielä hieman lapsuuden jouluja. Aatosta tuossa edellä jo kerroinkin. Joulupäivänä ei saanut mennä kyläilemään. Aikaa kulutettiin pelaamalla lautapelejä tai menemällä laskettelemaan. Myös kiekkoa jalkamiehenä pelattiin lähellä Kiviharjua olevalla prunnilla.

Karvia on jo tasamaantallaajien pitäjä. Varsinaisia mäkiä ei ole. Laskettelussa turvauduimme jokitörmiin. Paras oli ”Tuomen kenttä”, sen näkyi syntymäkotiini toisella puolen Suomijokea, siinä Vierulan ja Koskisen välissä. Sillä kohtaa Suomijoki kulkee eräänlaisen laakson pohjalla. Tuiskulumi kerääntyi Vierulan puolelle heltaksi. Sieltä sai todella hyvät ja pitkän viistot laskut yli joen Sammaliston puolelle. Joskus laskettelimme myös vesikelkalla kahteen mieheen.

Arvata saattaa, että katosiko jouluista ruokaa tuulensuojaan kosolti, kun tuolla oli useampi tunti aherrettu.

Tapaninpäivänä saikin sitten jo oikein luvan kanssa lähteä ”lonhasemaan” kylille. Se tarkoitti lähinnä kavereita ja sitä, että mitä he olivat saaneet lahjaksi. Ja taas pelattiin.

23. joulu, 2020

Lapsille joulu on odotuksen ja jännityksen aikaa. Niin se oli myös omassa lapsuudessani. Suuressa perheessä lahjat, ne muutamat, olivat käytännön läheisiä. Yleensä yksi oli sitten jotain muuta. Ruokia ja leivonnaisia sai sellaisia, joita ei muuten ollut tarjolla. Siksi ne maistuivat niin hyviltä.

Saunana oli savusauna. Perinteeseen kuului, että silloin vihdottiin. Saunassa käytiin jo hieman aiemmin kuin muulloin. Olin jonkin matkaa toisella kymmenellä, kun sain isältäni saunamajurin arvonimen. Se tarkoitti saunan lämmittämistä lauantaisin. Vedet sinne piti kiikuttaa karjakeittiöstä maitorattailla, sekä kuumat, että kylmät. Vapautus tehtävästä tuli, kun muutin pois kotoa.

Perheen äiti oli kuitenkin se, joka kantoi suurimman osan joulun valmisteluista ja onnistumisesta. Teki ruuat ja leipomukset. Puhdasta vaatetta kuudelle äijälle ja joulusiivoukset.  Navettatyöt siihen päälle ja kaikkea muuta siltä väliltä. Kyllähän me klopit ja isäkin olimme juonessa mukana, mutta päävastuun kantoi perheen äiti. Hänelle varmaan suurempia hetkiä oli myös se, kun pääsi muiden jälkeen saunaan yksin. Hetken tauko kaikesta hälinästä, omien ajatusten kanssa. En kuitenkaan muista, että äiti olisi koskaan hermoillut millään tavalla. Omalla rauhallisella tavallaan rakensi joulun koko perheelle.

 

Haluan toivottaa lukijoilleni oikein Rauhaisaa Joulun aikaa

17. joulu, 2020
Vuosina 1995–1996 henkilö joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä henkilö maksoi taloyhtiön rahoilla omat puhelinlaskunsa, ei toimittanut lainkaan vuoden 1991 tositteita, piti taloyhtiön rahaliikenteestä kirjaa puutteellisesti ja aiheutti yhtiölle taloudellisia vahinkoja.
 
Henkilö joutui eroamaan AKT:stä 1996, koska hän oli laskuttanut samoista työmatkoista kahteen kertaan.
 
Helmikuussa 2009 henkilö sai finanssivalvonnalta moitteet ilmaistuaan sisäpiiritietoa laittomasti puhelinkeskusteluissa. Henkilö paljasti UPM:n ay-johtajille ilmoittamia luottamuksellisia tietoja paperitehtaiden sulkemisista tuntia ennen UPM:n pörssitiedotteen lähettämistä.
 
Käräjäoikeus katsoi 2011 puheenjohtajan (henkilö) henkilökohtaisesti syyllistyneen rangaistavaan tekoon, josta hänelle määrättiin 20 päiväsakkoa sekä 11 000 euron oikeudenkäyntikulujen korvausvelvollisuus.
 
Helsingin käräjäoikeuden antoi 2016 tuomion jonka mukaan henkilö on syyllistynyt työriitojen sovittelussa annetun lain rikkomiseen ja tuomitsi rangaistuksena 20 päiväsakkoa. 2018 Hovioikeus piti tuomion voimassa ja lisäksi tuomitsi henkilön korvaamaan Metsäteollisuuden oikeudenkäyntikulut.
 
6. kesäkuuta 2019 henkilö nimitettiin Suomen pääministeriksi. 3.12 2019 henkilö joutuu eroamaan pääministerin tehtävästä, luottamuspulan takia.
 
Nyt Antti Juhani Rinne nimitetään perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi. Perustuslakivaliokunta on perustulain ja sen kanssa läheisessä yhteydessä olevan lainsäädännön ylin valvoja.