A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

10. kesä, 2020

Iran teki kyberhyökkäyksen 24-25 huhtikuuta amerikkalaisen palvelimen kautta useisiin Israelin vesi- ja jätevesilaitosten johto- ja kontrollijärjestelmiin. Iskun tarkoituksena oli ohjausjärjestelmien manipulointi siten, että juomaveteen olisi lisätty merkittävässä määrin klooria. Onnistuessaan tämä olisi  saattanut huomattavan määrän ihmisiä hengenvaaraan.

Onko tästä kirjoitettu suomalaisissa tiedotusvälineissä ?

Moniko lukijoista tietää, että yli 20 % Israelin väestöstä on arabeja ja/tai muslimeja ? He saavat vapaasti harjoittaa omaa kulttuuria ja uskontoa. Arabeja on myös Israelin parlamentissa Knessetissä.   Entäs Palestiinan puolella, montako kristittyä, kirkkoa tai juutalaista synagogaa ?

Vielä Iraniin. Amerikkalaiset ovat vuosikymmenet tyynnytelleet ja onnistuneet ylipuhumaan Israelin, jottei se käväise Iranissa. Iran on uhonnut tuhoavansa juutalaiset maan päältä, eikä ole tunnustanut Israelin valtiota.

Leikki loppuu joskus. Silloin Iranilaiset saavat nopean ja ilmaisen kyydin oman Allahin luokse ja maa on kivikaudessa

 

9. kesä, 2020

Haapamäellä Vaissin tilalla viljeltiin kaalia. Kotieläinpuolta edusti siitoskanala. Siellä rakentelin mm. kananmunan kuljetinta, todennäköisesti ensimmäisen ja viimeisen kerran. Kanoja kuskasimme häkeissä maakunnan munintakanaloihin kuorma-autolla.

Kaali on sellainen viljeltävä, että sen kanssa on jonkun verran torjunta-aineita käytettävä. Erilaiset tuholaiset iskevät, sekä maan pinnalla, että alla. Juuristoon iskee kaalikärpänen. Sen toukat syövät juuristoa ja näin kasvi kuihtuu.

Tätä torjuttiin alkukesästä siten, että kasvinsuojeluruiskusta lähti useampi letku, jonka päässä oli putki. Miehet kulkivat ruiskun perässä ja tökkivät kaalin juurelle torjunta-aine tujauksen. Tätä tein erään perjantain helteessä ja yli 38 asteen kuumeessa.

Tuo päivä ei meinannut loppua milloinkaan. Jalat olivat raskaat ja välillä huimasi, osin nestevajauksesta. Saimme kuitenkin urakan hoidettua klo 16 mennessä.

Huilasin jonkun aikaa sängyssä selälläni. Vääntäydyin suihkuun ja pakkaamaan kassia, sillä olin ajatellut lähteä Karvialle  ”huilaamaan” viikonlopuksi.

Kannoin kassia autolle ja olin lähdössä, kun talon isäntä tuli ja ”pyysi” minua vielä hakemaan rantasaunalta jotain, minkä hän palauttaa kauppaan. Sillä kohtaa päätin, että tämä on viimeinen palvelukseni tässä talossa. Minua et enää juoksuta.  Ensimmäisen illan puhe oli jäänyt sen verran hyvin korvieni väliin. Puheen sävy ja sanoma eivät sopineet nuorelle miehelle, joka oli tähän asti tottunut, itseasiassa jo 16 ikävuodesta asti leipänsä itse hankkimaan. Eikä aina niin helpolla. 

Olin viikolla nähnyt Maastullista, että Sata-Hämeen Osuusteurastamo hakee asiamiesharjoittelijoita. Päätin, että haen sinne, pääsin tai en.

”Maajussille morsian” Juho taisi syntyä samana vuonna. Kuten avausjakon linkeistä voi lukea raskaana oleva morsian muuttaa 800 km.n päästä Haapamäelle. Ei voi kuin toivottaa onnea ja lujasti. Sitä tarvitaan.

7. kesä, 2020
1. kesä, 2020

Ensiksi edelliseen videooni viitaten terveisiä ”Vaki lukijalle”. On aivan totta, tuossa tulee makkarat huomattavasti parempia. Jostain syystä aidoilla puuhiilillä kypsentynyt on vain erilaista. ”Aitoja asioita”, kuten palstanikin. 

Nostin kytkintä talven jälkeen Haapsalon taidetakomolta ja otin vastaaan pestin Haapamäellä Vaissin tilalla. Tilalla oli tuolloin vielä omaa kaalinviljelyä ja siitoskanala. Tilalla oli useampia työntekijöitä. Siellä asuttiin ja saatiin talon puolesta täysi ylöspito. 

Ensimmäisen työpäivän jälkeen kokoonnuimme päärakennukseen , jossa isäntä piti esitelmän tilasta. Se oli hyvin estoton ja värikäs kertomus, piilotetuin sanankääntein heidän tilanpidon erinomaisuudesta. Poliittisesti väittäisin, että oltiin vahvasti äärioikealla. Tiesin, ettei pestistäni tulisi pitkäaikaista jo heti tuon illan jälkeen. 

Seurasin tarkasti maastullia ja avoimia työpaikkoja. Eräänä perjantaina sitten viulunkieli katkesi ja tein ratkaisun, joka olisi vaikuttava koko loppuelämääni.