A. Aallontien ajatelmia. Jokaisen blogikirjoituksen otsikkoa klikkaamalla tekstiosan alaosaan ilmestyy mahdollisuus tykätä blogista tai kommentoida blogia.

2. kesä, 2021

Kirjoitetaan nyt tästäkin, koska olen episodia tarkasti seurannut. Oma arvioni on, että valtakunnansyyttäjän uralle tulee tästä nolo lopetus. Todella saa tullakin, sillä tässä hän on henkilökohtaisella ristiretkellä. Sellaisella lainvalvojan ei kuulu olla omista ideologisista syistä johtuen. Kysymys on ennen kaikkea sanan- ja uskonnonvapaudesta.

Räsänen on siteerannut raamattua. Hän on sen perusteella tuominnut homouden synniksi jne.

Missään kohtaa hän ei kuitenkaan ole tuominnut homoja, kiihottanut ketään heitä vastaan tahi muutenkaan kyseenalaistanut ihmisarvoa tai ihmisoikeuksia heiltä. Hän on kirkkovaltuutetun ominaisuudessa arvostellut omaa kirkkoaan osallistumisesta pride marssille ja sitä, että kirkon opetus perustuu raamattuun, mutta kirkko toimii vastoin raamatun sanomaa.

Räsäsen kanssa voi olla eri mieltä, eikä tarvitse hyväksyä hänen kannanottojaan. On kuitenkin selvää, että vapaaseen demokratiaan kuuluu uskonnon- ja sananvapaus. Neuvostoliitossa, Kiinassa ja Pohjois-Koreassa niitä ei ole tai ollut.

Kansainväliset lehdet ovat tästä kirjoitellet. Suomi on opettanut Unkaria ja Puolaakin oikeusvaltioperiaatteesta. Voi vain kuvitella minkälaisen aseen he saavat tästä EU.n erilaisiin vääntöihin ”oikeusvaltioperiaatteesta”. Odotettavissa on kansainvälisen lehdistön ryntäys, kun oikeutta aletaan käydä. Se julkisuus ei tule olemaan kunniaksi suomelle.

Viimeksi Yhdysvalloissa kymmenen professoria vaatii pakotteita Valtakunnansyyttäjä Toiviaiselle ja hänen perheen jäsenilleen. Lähinnä maahantulokieltoa, jota on sovellettu kiinalaisiin samankaltaisissa tapauksissa.

Katsokaa miten Yle on otsikoinut asian ”Yhdysvalloissa kourallinen professoreita” Siirretään tuo suomen mittapuuhun, niin kymmenen professoria on kova juttu. Etenkin kun ovat kuuluisien yliopistojen professoreita.

https://www.youtube.com/watch?v=La-Y54CkGYo&t=11s

https://yle.fi/uutiset/3-11956650

 

31. touko, 2021

Lähi-idässä käytiin jälleen 11 päivää kestänyt kahakka Israelin ja Palestiinalaisten (terroristijärjestö Hamas) välillä.  Eilen kun autoilin, niin kuuntelin Ylen ohjelman konfliktista. Täytyy sanoa, etten niin mustavalkoista uutisointia ole hetkeen kuullut. Oli pakko lopettaa kesken.

Seurasin kyseistä konfliktia tarkasti, sekä kotimaisista, että ulkomaisista tiedotusvälineistä. 

Ramadanin päättyessä muslimit ovat ärtyisiä (jos ovat noudattaneet). Tämän johdosta Jerusalemissa Al Aqsan moskeijan alueella syntyi erimielisyyksiä, kuten aiemminkin. Sotaan johtaneet syyt olivat kuitenkin perua Itä-Jerusalemin Sheik Jarkan alueelta.

Jordania valloitti Jerusalemin v. 1948 ja ajoi juutalaiset sieltä pois. Kuitenkin 1967 Jordania, Egypti ja Syyria, siis nämä kaikki kolme yhdessä suunnittelivat hyökkäystä Israeliin. Ajatuksena oli tuhota juutalaisvaltio pois kokonaan maailman kartalta. Siinä kävi hieman toisin. Israel otti takaisin Jerusalemin. Valloitti Golanin ylängön, josta Syyria oli lähetellyt kranaatteja Israeliin. Egypti menetti Siinain ja Gazan kaistan. Egyptille Israel on luovuttanut Siinain myöhemmin takaisin.

Itä-Jerusalemissa Sheik Jarkan alueella olevat muslimit ovat saaneet asua vuokralla asunnoissa, jotka ovat olleet 1800 luvulta asti juutalaisten omistuksessa. Tämä sovittiin 1967 YK.n pakolaisjärjestö UNRWA.n avustuksella. Nyt vuokra-aika on ollut päättymässä ja omistajat ovat halunneet heidät pois asunnoistaan. Tästä protestina arabit ovat jättäneet vuokrat maksamatta. Korkeinta oikeutta myöden on todettu, että heidät saa häätää. Tästä syntyi 11 päivän sota. Terroristijärjestö Hamas, joka hallitsee Gazan kaistaa halusi kerätä pisteitä ja kertoi tukevansa häädettäviä arabeja lähettämällä raketteja ja ohjuksia Israeliin n. 400 kpl päivässä. Yhdentoista päivän aikana siis noin 5000 kpl.

Raketit ovat ovat olleet suurelta osin Hamasin itse valmistamia. Siksi n. 600 kpl raketeista räjähti palestiinalaisten omalla maaperällä eli lensivät mihin sattuivat. Mahtoi tulla kuolonuhreja tiheään asutulla Gazan kaistaleella? Ei ole muuten Yle paljon asiasta hihkunut.

Israel teki taktisesti loistavan vedon hämäyksellään. He siirsivät tankkeja palestiinalaisalueen rajoille ja ilmoittivat aloittavansa maahyökkäyksen. Mitä sitten tapahtui? Hamas taistelijat luikkivat piiloon maanalaisiin tunneleihin. Maahyökkäystä ei tullut. Sitä vastoin suurin osa tunneleista pommitettiin tuusan nuuskaksi. Näitä tunneleita myöden on Egyptistä kuljetettu aseita ja suoritettu Israelin puolelta kidnappauksia.

Blogin kuvituskuva kertoo olennaisen, kun sitä pysähtyy katsomaan ja miettimään.

27. touko, 2021

Projekti aloitettu, hieman puutavaraa aloitukseen.

27. touko, 2021

Tämä on niin hektistä aikaa, kun pitää joka sateen raossa yrittää tehdä toukotöitä. Sallan vahvistus kävi auttamassa näiden kovien kiireiden keskellä.

25. touko, 2021

 

Hain kaksi ja puoliviikkoa sitten ensimmäisen koronarokotteeni. Keho on vastustanut rokotetta melkoisen vahvasti. Ensimmäisenä yönä nukuin (makasin) neljän peiton alla ja vilunväristykset olivat päänsäryn kanssa järkyttävät. Kolmantena yönä nousi kuume, joka laski aamuun mennessä.  Sitten useampana aamuna kurkku oli kipeänä, mutta parantui päivän päälle.

Toisella viikolla alkoi nenä vuotaa satunnaisesti ja ääni katosi. Se olikin poissa neljättä päivää. Yskä muuttui kohtaustyyppiseksi, muttei sattunut keuhkoihin. Yleiskunto on kuitenkin pysynyt koko ajan kohtuullisena. Eilen sitten soittelin työterveyteen, josta passittivat koronatestiin, jonne menen tänään. Joten karanteenissa olen, kunnes tulokset ovat tulleet. Tein lauantaina Lidlin testin ja se näytti negatiivista. Melkoisen varma olen , että rokotteen vastustamisoireita nämä ovat, sillä influenssarokotteestakin tulen kuumeeseen.

Tunnollinen työntekijä sairastaa lomalla, kuten minä siis viime viikolla. Olin projektini parissa, joka edistyy suunnitellulla tavalla. Siitä lisää tuonnenpana.